Haberler

Kayseri Deneyim Paylaşım Konferansı

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Doğan: "Türkiye'nin en büyük projelerine baktığımızda hala altyapıya yönelik projelerden oluştuğunu görüyoruz.

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, "Türkiye'nin en büyük projelerine baktığımızda hala alt yapıya yönelik projelerden oluştuğunu görüyoruz. Bunu küçümsemiyoruz ancak dünya 'nereye doğru gidiyor' diye baktığımızda onlar çoktan başka şeylere yönelmişler" dedi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ile Türkiye Kalite Derneği'nin (KalDer) ortaklaşa düzenlediği "Kayseri Deneyim Paylaşımları" konulu konferansta konuşan Doğan, KalDer'in 1990'lı yıllarda iş dünyası tarafından kurulan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, çalışmalarını gönüllülük esasıyla yürüttüğünü söyledi.

Çeşitli eğitim faaliyetleri düzenlediklerini anlatan Doğan, son iki yılda 8 bin kişiyle buluştuklarını, 2005 yılından bu yana da 125 markayı kapsayan "Türkiye Müşteri Memnuniyeti" adı altında bir endeks yayınladıklarını belirtti.

Amaçlarının Türkiye'nin yaşam kalitesine katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Doğan, "Küresel rekabet ortamı içerisinde Türk iş dünyasının, sanayisinin tanınırlığının ve rekabet edilebilirliğinin arttırılması önemli. Ülkeler artık gelişmiş, az gelişmiş ülkeler olarak kategorilere ayrılmıyor, üretim faktörü odaklı ve inovasyona odaklı ülkeler olarak sınıflandırılıyorlar" ifadelerini kullandı.

İnovasyonun hem firmalar hem de ülkeler açısından önemine dikkati çeken Doğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin en büyük projelerine baktığımızda hala altyapıya yönelik projelerden oluştuğunu görüyoruz. Bunu küçümsemiyoruz ancak dünya 'nereye doğru gidiyor' diye baktığımızda onlar çoktan başka şeylere yönelmişler. Aşmamız gereken bir nokta var. Bu da inovasyon da yatıyor. Bizler ülkenin yaşam kalitesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bugün hepimizin kullandığı cep telefonları olmadan önce Finlandiya'nın milli geliri fert başına 10 bin dolar, işsizlik oranı yüzde 20, telefonları piyasaya sürdükten sonra ise milli gelir 20 bin doların üstüne çıktı, işsizlik de 0'a indi. İnovasyonun ekonomik gelişmeye en güzel örneği bu" şeklinde konuştu.

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ise KalDer'in Türkiye'nin önemli kuruluşlarından olduğunu ve iş dünyasına yön verdiğini söyledi.

KalDer ile çalışanların kazandığını belirten Boydak, "Buraya katılanların büyük karda olduğunu düşünüyorum. Türkiye'ye baktığımızda yüzde 80-82 özel sektörün yatırımlarıyla büyüme yolculuğunu devam ettirdiğini görüyoruz. Özel sektörlerin de kar yapmaları, ihracatlarını arttırmaları lazım. Bunun için de markanın değerinin arttırılması önemli. Burada da KalDer'e kulak vermeliyiz" diye konuştu.

Toyota Türkiye Genel Müdürü Özer

Program kapsamındaki "Felsefe, Verimlilik, İnsan" konulu panelde konuşan Toyota Türkiye Genel Müdürü Orhan Özer de, Toyota'nın dünyada 27 ülkede 75 fabrikada üretim yaptığını, 2013 yılı itibariyle toplam 10 milyon 120 bin adet araç üretildiğini, cirosunun 270 milyar dolar olduğunu söyledi.

Toyota'nın çalışma prensiplerine değinen Özer, "Toyota Türkiye, Avrupa'nın üçüncü büyük tesisi. Verimlilik, kalite açısından dünyada da üstün ve özel bir yerde. Şirketimiz yaklaşık 1 milyon metrekare alan üzerine kurulu. 3 bin 500 çalışanımız var. İşin sürekli geliştirilmesini ilke ediniyoruz. Çalışanların büyük, küçük yaptığı her öneri dikkate alınıyor. Gelişmelerin küçük ancak sürekli olmasına özen gösteriyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından KalDer'in Kayseri Temsilciliği'nin açılışı yapıldı. Ayrıca KalDer'e yeni üye olan firmaların iyi niyet sözleşmeleri imzalandı. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Kalite Derneği Kayseri Sanayi Odası Toyota Türkiye Hamdi Doğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title