Haberler

Kayseri'den Suriye Türkmenleri'ne 12 Tırlık Yardım Konvoyu

Güncelleme:

Ülkemizin güneyinde üç yılı aşkın bir süredir acı olaylar yaşandığını ifade eden Vali Düzgün, güney komşumuzda yaşanan bu iç karışıklıkların ülkemizi de olumsuz olarak etkilediğini belirtti.


Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Organize Sanayi Bölgesi ve Türk Kızılayı işbirliği ile Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere toplanan 12 tırlık yardım malzemesinin yola çıkması öncesinde düzenlenen törene katıldı.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) gerçekleştirilen uğurlama programına Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Türkiye Kızılayı Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Uzandaç, sanayiciler ile vatandaşlar katıldı.

Vali Düzgün, yaptığı konuşmada, Bayırbucak Türkmenlerinin geçici olarak yaralarına merhem olabilecek yardımın hazırlanmasında emeği geçen OSB Başkanlığı'na, destek veren sanayicilere ve organizasyonu gerçekleştiren Kızılay Başkanlığına teşekkür etti.

2 buçuk milyona yakın Suriyelinin Türkiye'de misafir edildiğini belirten Vali Düzgün, şöyle devam etti:
"İlimizde Suriye, Irak ve diğer ülkelerden gelen yaklaşıl 50 bin kişiyi kamu kurumları, STK'lar ve özel sektörün destekleri ile misafir ediyoruz. Son haftalarda da maalesef Bayırbucak Türkmenlerine yönelik ciddi saldırılar olmaya başladı. Geçtiğimiz haftada ülkemizin sınırına kadar yaklaşık 40 bine yakın Türkmen gelerek, Kilis Valiliğimizin koordinasyonunda, yine devletimizin destek ve himayeleriyle hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Yaklaşık bir hafta öncede Kilis Valimiz ile görüştük. Bu soydaşlarımıza yardımcı olmak için başta gıda, temizlik, yatak vb ihtiyaçlarının karşılanması konusunda bizlerde destek olacağız. Kayserili sanayicilerimiz, hayırseverlerimizin katkıları ile 12 tırlık bir yardımı o bölgeye gönderiyoruz. Bu yardımlar onların geçici olarak yaralarına merhem olacak. Ama insanın en mutlu, en huzurlu olduğu yer kendi evidir. Ümit ediyorum ki bölgemizdeki bu karışıklıkların da bir an önce düzene girerek oradaki soydaşlarımızın, Suriyelilerin ve diğer bölgedeki insanların insanca yaşama hakkı olarak kendi evlerinde huzurlu bir şekilde yaşamalarını canı gönülden arzu ediyorum. Bugün gönderilen 12 tırlık bu yardımın öncesinde Büyükşehir Belediyesi, Şeker Fabrikası, Yardım kuruluşlarımız ve siyasi parti teşkilatlarınca gönderilen yardımlar ile son 10 gün içinde 22 tır yardım malzemesi bölgeye gönderildi. Yarın ( 16 Şubat Salı günü) da İl Müftülüğümüzün organizasyonunda 4 tırı daha bölgeye sevk edeceğiz. "

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik te Kayseri'nin hayırseverleriyle anılan bir şehir olduğunu hatırlatarak, Bayırbucak Türkmenlerine yardım yapan tüm sanayicilere yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ettiğini ifade etti.
Kayseri Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ise Kızılay ve Kayseri OSB iş birliği çerçevesinde başlatılan hayır kampanyasını Kayserili sanayicilerin desteği ile bugün göndereceklerini ifade ederek, nerde bir kanayan yara varsa oraya merhem olmak için birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Türkiye Kızılayı Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Uzandaç da toplanan bağışların Türk Kızılayı Kayseri Şubesi yetkilileri tarafından Öncüpınar Sınır Kapısına teslim edileceğini kaydederek, OSB yönetimine, bağış yapan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan'ın yaptırdığı dua sonrası içerisinde gıda malzemeleri, çocuk bezi, yatak, battaniye, gazlı ocak gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 12 tır dolusu yardım Kilis Öncüpınar'da bulunan çadır kentlere doğru yola çıktı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necmettin Nursaçan Vali Orhan Düzgün Kayseri Suriye Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title