Haberler

Kayseri'de Talas ve Kocasinan % 100 Ekolojik Pazarları Sezonu Açıyor!

Güncelleme:

Kayseri bu özelliği ile, İstanbul ve İzmir'den sonra en çok organik pazarı olan üçüncü il olma özelliğini Ankara ile paylaşmış oluyor.


Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin yerel yönetimlerle kurduğu %100 Ekolojik Pazarlardan Kayseri Kocasinan %100 Ekolojik Pazarı 2 Ağustos Pazar günü; Talas % 100 Ekolojik Pazar ise 29 Temmuz Çarşamba günü tekrar hizmet vermeye başlıyor.

Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü" projesi kapsamında üretime başlayan üreticilerin ürünlerinin pazarlanması için 2 sene önce Kayseri Kocasinan Belediyesi %100 Ekolojik Pazar'ın açılışını gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl da gene Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği'nin çabaları ile Kayseri ikinci %100 Ekolojik Pazarı'na, Talas Belediyesi ortaklığı ile kavuştu.

Kayseri Talas ve Kocasinan Belediyeleri, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği ve Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü işbirliği ile bir yıl ara ile açılan iki % 100 Ekolojik Pazar, üreticinin de tüketicinin de yüzünü güldürdü. İki pazarda geçtiğimiz yıl toplam 190 bin kilogram sebze-meyve satıldı. Kayseri'de 2015 yılı itibariyle, ilgili proje kapsamında 70 üretici ile 2247 dekara çıkarılan alanda organik tarım üretimi yapılıyor. Pazarlara katılan üretici sayısı 46; pazarda satışa sunulan ürün çeşidi ise 40'a ulaştı.

Bu sene 3. Sezonunu gerçekleştireceğimiz Kocasinan % 100 Ekolojik Pazar, Pazar günleri; 2. Sezonunu gerçekleştireceğimiz Talas % 100 Ekolojik Pazar da Çarşamba günleri hizmet verecek. İki pazarın da geçen yıl olduğu gibi, Kasım ayı içinde kapanması planlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Kayseri İzmir Talas Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title