Haberler

Kayseri?de ?cezasız Kemer? Uygulamasıyla, Trafik Ceza Kesme Oranı Yüzde 40 Düştü

Kayseri'de 'Cezasız kemer' uygulamasıyla, trafik ceza kesme oranı yüzde 40 düştü KAYSERİ Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Sefa Sarıkaya, kavşaklarda sabah saatlerinde yaptıkları emniyet kemeri uygulamalarıyla trafik cezası kesme oranının yüzde 40 düştüğünü söyledi.

Kayseri'de 'Cezasız kemer' uygulamasıyla, trafik ceza kesme oranı yüzde 40 düştü

KAYSERİ Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Sefa Sarıkaya, kavşaklarda sabah saatlerinde yaptıkları emniyet kemeri uygulamalarıyla trafik cezası kesme oranının yüzde 40 düştüğünü söyledi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Sefa Sarıkaya, Türkiye'nin 2020 yılına kadar ölümlü trafik kazalarında yüzde 50 oranında düşürmeyi hedeflediğini ve bunun için de gereken çalışmaları yaptıklarını söyledi. Trafik polislerinin trafik güvenliğini artırma amacıyla ellerinden gelenin fazlasını yaptığını anlatan Sefa Sarıkaya, vatandaşların da kendi can güvenlikleri için trafik kurallarına uymaları gerektiğini belirtti. Şehir merkezinde ana kavşaklarda her sabah cezasız emniyet kemeri uygulaması yaptıklarını kaydeden Sarıkaya, 'Trafikçiler olarak vatandaşlarımızın trafik güvenliği için elimizden geleni yapıyoruz. Yollarımız ve araçlarımız güzel ancak yol ve araç unsurları yeterli değil. Bunları insan unsuruyla tamamlamamız lazım. Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'ın verdiği talimatla vatandaşlarımıza eğitici faaliyetlerde buluyoruz. Kayseri'de ana kavşaklarda vatandaşlarımız görüyorlar. Saat 07.30 ile 09.00 arasında ceza yazmadan emniyet kemeri uygulaması yapıyoruz. Ancak bizim yaptığımız bu uygulamalara rağmen, trafik polisini görünce emniyet kemerini takıyor isek, yanlış yapıyoruz. Kendi ailem ve makam otomobilimde bile emniyet kemerini kullanıyorum. Kendim için takıyorum. Vatandaşlar, emniyet kemerini trafik polisi için takmasın. Vatandaşlarda radar uygulamasında ve cezalarda ciddi bir şekilde artış olduğu algısı oluştu. Vatandaşlar, artık radarlara ve kurallara uyuyor. Bunu görebiliyoruz. Radar cezalarında ciddi bir düşüş var. Trafik cezalarının toplamında da Kayseri'de yüzde 40'a yakın düşüş var. Vatandaş, bizim vatandaşımız ve ceza taraftarı değiliz. Cezaların düşmesi demek, denetimlerimizin de azaldığı anlamına gelmiyor. Eğitici faaliyetlerle birlikte trafik kazalarında da düşüş oluyor ve bu bizi sevindiriyor. Türkiye olarak 2020 yılına kadar ölümlü kazaları yüzde 50 oranında düşürme hedefimiz var. bu hedef için de elimizden geleni yapıyoruzö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sarıkaya Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title