Haberler

Kaynarca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yazgan Açıklaması

"6552 sayılı kanundan yararlanma süresi, 1 Aralık 2014'de sona erecek"

Kaynarca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Yazgan, 6552 sayılı kanundan yararlanma süresinin 1 Aralık'ta sona ereceğini söyledi,

Yazgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Eylül'de TBMM'inde kabul edilen, kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen 6552 sayılı kanundan yararlanmak isteyen esnafı uyardı.

Yazgan, şöyle konuştu:

"6552 sayılı kanundan yararlanma süresi, 1 Aralık 2014'te sona erecek. Kaynarcalı esnafımızın hak kaybına uğramaması için süresi içinde başvuru yapması gerekmektedir. Esnafımız, konuyla ilgili her türlü bilgiyi almak için bize başvurabilir. 30 Nisan'dan önceki vergi, vergi, idari para cezası, belediye alacakları ve Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenmesi gereken prim borçlarının faizleri silinip yeniden yapılandırılacak. Kanundan yararlanmak isteyen esnafımız 1 Aralık tarihine kadar, Kaynarca Mal Müdürlüğüne, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Kaynarca Belediyesine başvurarak borçlarını kaç taksit halinde ödeyeceklerini belirtmeleri gerekiyor. Borçların azami 36 ay içinde ödemek mümkün olacak. İlk taksitlerin 31 Ocak 2015'e kadar ödenmesi gerekiyor.

Ayrıca üyelerimizin Kaynarca Esnaf Odasına ait, 30 Nisan'dan önceki borçları da aynı kanundan yararlanarak ödenebilmekte, peşin ödemelerde yüzde 10 indirim yapılmaktadır. Yıllık aidat borcu bulunan üyelerimizin 1 Aralık'a kadar başvurmaları yararlarına olacaktır." - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Kaynarca Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title