Haberler

Kaymakam Ünal, 3 Yıl Önce Geldiğinde Diktirdiği Eriklerin Giderken Hasadını Yaptı

Kütahya'nın Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, 3 yıl görev yaptığı ilçeden İçişleri Bakanlığınca en son yanınlanan kararname ile İstanbul Esenler'e atandı.

Kütahya'nın Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, 3 yıl görev yaptığı ilçeden İçişleri Bakanlığınca en son yanınlanan kararname ile İstanbul Esenler'e atandı.

İlçeye ilk geldiğinde ayağının tozuyla köylerde alternatif ürün olarak Japon eriğine yönelen Kaymakam Ünal'a gelirken diktirdiği yaklaşık 13 bin civarındaki Japon eriğinin giderken hasadını yapmak nasip oldu.

Japon Eriğinin piyasadaki isminin "Mor Altın " olarak anıldığına vurgu yapan Kaymakam Ünal, geldiğinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile köy ve beldelerde ihtiyaç sahibi vatandaşlara diktirdiği yaklaşık 13 bin dolayındaki Japon eriklerinin İstanbul Esenler'e giderken hasadını yapmanın kendisine çok büyük bir mutluluk yaşattığını ve bundan da büyük bir keyif ve haz duyduğunu bildirdi.

İlçeden ayrılmadan önce diğer ürünlere alternatif ürün olarak diktirdiği Japon eriklerinin son durumunu yerinde görmek üzere Sosyl Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üyeleriyle birlikte köylere inceleme gezisi düzenleyen Kaymakam Ünal, "Ben benden önceki kaymakam arkadaşım Samet Ercoşkun'un diktirdiği kirazların meyvesini yemiştim. Şimdi de benden sonra gelecek arkadaşım benim diktirdiğim Japon eriklerinin meyvesini yiyecek. Piyasada mor altın olarak anılan ve tüketicilerin çok rağbet ettiği Japon eriklerinin hasadını yapmak bana nasip oldu. Simavlılara hayırlı olsun" dedi.

Simav'ın toprak yapısı ve iklim özellikleri bakımından narenciye hariç her türlü meyve ve sebzeye uyumlu olduğuna vurgu yapan Kaymakam Ünal, üç yıl önce atandığı Simav'da ilk işinin köy ve beldeleri gezerek toprak ve iklim yapısını incelemek olduğunu söyledi. Yaptığı araştırmalarda bölgenin Japon eriğine çok müsait olduğunu gözlemlediğini ifade eden Ünal, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile üç yılda 13 bin dolayında Japon eriğinin dikimini sağladım. Şimdi dikilen fidanlar meyveye geldi. 3 yaşındaki bir Japon eriğinin 25-30 kilo civarında ürün verdiğini düşünürsek Simav yakında meyve cenneti olur. Çiftçimizin eline daha çok para girer. Ekonomik durumu düzelir. İstanbul Esenler'e gitmeden önce bu mutluluğu yaşamak bana keyif veriyor" şeklinde konuştu.

Tarlasına Japon eriği fidanı dikerek isabetli bir iş yaptığını ifade eden Süleyman Torun, "Çok iyi oldu. Tarlamda önceleri değişik pek çok meyve fidanı vardı. Hiç birisinden doğru dürüst verim alamıyordum. Kaymakamımızın tavsiyesine uyarak 300 adet Japon eriği fidanı diktim. Ayrıca damlama sulama sistemi uygulayarak şimdi verim almanın hazzını yaşıyorum. Japon erikleri bize Kaymakamımız Sayın Yüksel Ünal'ın bir hediyesidir. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksel Ünal İstanbul Esenler Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title