Haberler

Kaymakam Güven, Arıcıların Sorunlarını Dinledi

Sincik Kaymakamı Bülent Güven, arıcılarla bir araya gelerek Sincik balının marka haline getirilmesi, arıcılığın geliştirilmesi, arıcılık yapanlarının sorunları ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Sincik Kaymakamı Bülent Güven, arıcılarla bir araya gelerek Sincik balının marka haline getirilmesi, arıcılığın geliştirilmesi, arıcılık yapanlarının sorunları ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Hüseyin Çelik Öğretmenevi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya; Kaymakam Bülent Güven, İlçe Tarım Müdür Vekili Ziya Yıldırım, Sincik Arıcalar Derneği Başkanı Hamit Ertürk ve tüm dernek üyeleri katıldı.

Sincik Arıcalar Derneği Başkanı Hamit Ertürk, Sincik'te yeteri kadar arı konaklama alanları olmadığını ifade ederek, dışarıdan gelen gezici arıcıların ilçede konaklanmasına müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Ertürk, "İlçe tarım müdürlüğümüz ile birlikte yaptığımız çalışmada ilçemiz genelinde yaklaşık 10 bin kovan arı konaklama kapasitesinin olduğunu, ilçemizde ise yaklaşık 15 bin arılı kovanın olduğunu tespit ettik. Dolayısıyla arıcılığa elverişli meralarımızın yetersiz olduğunu ilçemizdeki arıcıların bile ihtiyacını karşılamazken, dışarıdan Adana-Mersin gibi illerden gelen gezici arıcıların bölgemizdeki arıcılara ciddi zararlar veriyor. Sincik Arıcılar Derneği olarak bu gezici arıcıların ilçemizde konaklamalarına müsaade edilmemesi için gerekli resmi başvurularımızı yaptık. Sağ olsun İlçe Kaymakamımız Sayın Bülent Güven bu konuda bizlere destek oldu, kendilerine Sincikli arıcılara verdiği destekten dolayı arıcılar derneği olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Dernek olarak Sincik balının marka haline getirilmesi için çalışmalara başladık, patent başvurumuzu yapmaya hazırlanıyoruz. Arıcılarımıza arılı kovan ve çeşitli ekipmanlar kazandırmak için projeler hazırlıyoruz" dedi.

Kaymakam Bülent Güven, gezici arıcıların ilçemizde konaklanmasına müsaade edilmeyeceğini ifade ederek, arıcılarımızın mağdur edilmesine izin verilmeyeceğini söyledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Çelik Bülent Güven Sincik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title