Haberler

Kayapınar'da Berkin Elvan İçin Sessiz Büro Açılışı

Güncelleme:

BDP Kayapınar İlçe örgütü Yeniyol bölgesinde seçim bürosunun açılışını Berkin Elvan'ın yaşamanı yitirmesi nedeniyle açılışı müziksiz yaptı.

BDP Kayapınar İlçe örgütü Yeniyol bölgesinde seçim bürosunun açılışını Berkin Elvan'ın yaşamanı yitirmesi nedeniyle açılışı müziksiz yaptı. Açılışı yapılan seçim bürosunu Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz ve Berkin Elvan resimleri bulunduğu pankart asıldı.

BDP Kayapınar İlçe Örgütü, 30 Mart 2014'te yapılacak olan yerel seçim çalışmaları kapsamında 8. seçim bürosunu Yeniyol bölgesinde açtı. Büro açılışı Gezi olayları sırasında polisin attığı gaz bombası sonucu yaralandıktan sonra hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan için sessiz yapıldı.

Açılışa BDP İlçe Başkanı BDP İlçe Başkanı Davut Kesen, Kayapınar eş belediye başkan adayları M. Ali Aydın, Fatma Arşimet, Barış Anneleri ve yüzlerce kişi katıldı. Açılışta Barış Anneleri adına konuşan Hava Kıran, "14 yaşındaki Berkin Elvan AKP polisi tarafından katledildi. Küçük yüreğiyle dokuz ay yaşam mücadelesi verdi. Ancak küçük bedini dayanamadı. Çocuk katili devleti kınıyoruz. Bu katliamları yapanlar yüreği yanan annelerin gözyaşında boğulacaktır" dedi.

Fatma Arşimet ise, "Bir anne olarak esmer yüzlü küçük direnişçi Berkin Elvan annesinin acısını yüreğimde yaşıyorum. Aynı acısı Kürt coğrafyasında sistem tarafından katledilen Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz ve yüzlerce çocuğumuzun acısını tazeledi. Bu acılar yaştan başbakan Kürt illerinde yaptığı mitinglerde tek devlet, tek bayrak ve tek vatan söylemleri söylüyor. Kürtleri inkâr eden ve bunca acıyı yaşatanlara halkımızın gereken cevabı 30 Mart'ta verecektir" şeklinde konuştu.

ANNELERİN ORTAK MÜCADELESİ KATİLLERDEN HESAP SORACAKTIR

Eş belediye başkan adayı M. Ali Aydın ise yaptığı konuşmada,"Berkin Elvan sekiz aydır küçük bedeniyle verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Özgürlük ve demokrasi şehitleri kervanını katıldı. Aynı acılara yıllardır yaşayan Kürt anneleri çocuklarını için yaşadığı acının aynısını Berkin için yüreğinde yaşıyor. Bu annelerimizin onurlu direnişi bu acıları yaşatanları hesap soracaktır. Esmer yüzlü Berkin Elvan şehitler kervanın katıldı. Siyah gözlü Ceylan Önkol gibi, yedi yaşındaki Enes Ata gibi. Bu yürek acısını yıllardır yaşıyoruz. Tüm acılara ve baskılara rağmen Kürt halkının özgürlük mücadelesi başarıya ulaşacak ve tüm halkların kurtuluşu olacaktır. Mücadelemizle yetirdiğimiz tüm küçük yüreklerin hesabını soracağız" dedi

Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz ve Berkin Elvan resimlerinin bulunduğu "Güneşin yoldaşları ölümsüzdür" yazılı pankartın asıldığı seçim borusu Barış Anneleri tarafından açılışı yapıldı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ceylan Önkol Berkin Elvan Uğur Kaymaz Kayapınar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title