Haberler

Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık Açıklaması

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, ikinci görev dönemi olan 2010-2014 yıllarının son derece yoğun bir tempoda geçtiğini söyledi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, ikinci görev dönemi olan 2010-2014 yıllarının son derece yoğun bir tempoda geçtiğini söyledi. Son 4 yıl içerisinde son derece önemli organizasyonları gerçekleştirdiklerini savunan Başkan Ayık, "Kuşku yok ki en flaşı ise Erzurum'da 26 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılan Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'ydı" dedi.

Nisan ayı sonu itibariyle yapılacak olan olağanüstü genel kurulda birçok kulübün desteğiyle yeniden başkanlığa aday olan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, başkanlığının son dört yılının dolu dolu geçtiğini söyledi.

Kayak Federasyonu'na ilk kez 2006 yılında başkan seçildiğini, 2010'da başlayan ikinci döneminde yoğun bir organizasyon süreci yaşadıklarını anlatan Ayık, "Kuşku yok ki en flaşı ise Erzurum'da 26 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılan Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarıydı. Bu organizasyonun alp disiplini kayak, kayaklı koşu, kayakla atlama, kuzey kombine, snowboard, biatlon ve serbest stil kayak branşlarının yarışma organizasyonları Federasyonumuz tarafından gerçekleştirildi. Oyunlar öncesi master plan çalışmaları ile bütün dallardaki yarışma pistleri, teknik alt yapı, mekanik tesisler ve pistlerin uluslararası tescilleri de yine federasyonumuz tarafından yapıldı" dedi.

"ORGANİZASYONLAR DÖNEMİ BAŞLATTIK"

Kış Oyunları'nın haricinde birçok önemli yarışı da Türkiye'de gerçekleştirdiklerini söyleyen Ayık, şöyle konuştu:

"Bu dönemde elbette ki bir tek Kış Oyunları'nı yapmadık. Ülkemizde birçok önemli organizasyona ilk kez ev sahipliği yapmanın onuru, heyecanı ve mutluluğunu da yaşadık. Mesela 2010 yılı Mayıs ayı sonunda FIS Başkanının seçildiği Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Kongresi'ni bin kişiye yakın katılımla Antalya'da yaptık. Örneğin 18-19 Aralık 2010 tarihlerinde ülkemiz ilk defa Kuzey Kombine Kıta Kupası ile Kayakla Atlama Kıta Kupası yarışmalarına Erzurum'da ev sahipliği yaptık.

17-18 Aralık 2011'de yine Erzurum'da 12 ülkeden 55 sporcunun katılımıyla Kayakla Atlama Kıta Kupası'nı ikinci kez ülkemizde gerçekleştirdik. 7-8 Ocak 2012 tarihlerinde ise 12 ülkeden 48 sporcunun katılımıyla Kuzey Kombine Kıta Kupası ikinci defa yine Erzurum'da yapıldı. Yine FIS Kuzey Disiplini Gençler ve U23 Dünya Kayak Şampiyonası tarihimizde ilk kez ülkemizde düzenlendi.

19 - 26 Şubat 2012 tarihlerinde 42 ülkenin katılımıyla Erzurum'da yaptığımız FIS Kuzey Disiplini Gençler ve U23 Dünya Kayak Şampiyonası; kayaklı koşu, kayakla atlama ve kuzey kombineden oluşan 3 ayrı kayak branşında gerçekleştirilmiş, uluslararası Kayak Federasyonu Genel Sekreteri Sarah Lewis organizasyondan övgüyle söz etmiştir.

Yine 2012 yılında Erzurum'da yapılan Uluslararası Kayak Seven Gazeteciler Dünya Kayak Şampiyonası ve Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası teknik organizasyonu da Federasyonumuz tarafından gerçekleştirildi.

Bu süreçte Alp Disiplini, Kayaklı Koşu, Snowboard, Kuzey Kombine ve Tekerlekli Kayak dallarında FIS Teknik Delegeleri yetiştirildi. Kayak merkezlerinin yönetimine esas teşkil edecek yönetmelik düzenlemesi için 01 Temmuz 2012 tarihinde Erzurum'da Kayak Merkezlerinin Yönetimi Çalıştayı düzenlenmiş, birçok önemli katılımcı çalıştaya davet edilmiş ve yönetmelik taslağı hazırlanmıştır.

2013 Snowboard Gençler Dünya Şampiyonası ülkemize kazandırılmıştır. Bu organizasyon 01-11 Mart 2013 tarihleri arasında 32 ülke katılımıyla Erzurum'da yapıldı.

15 Mayıs 2010 - 18 Şubat 2014 tarihleri itibari ile milli sporcularımız katıldıkları yurt içi ve yurt dışı uluslararası yarışmalarda; 30 altın, 28 gümüş ve 24 bronz olmak üzere toplam 82 madalya kazandı.

Sporcularımızın kazandığı madalyaların yanı sıra Sebahattin Oğlago Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarında 5. olarak tarihi bir başarıya imza attı.

Hakikaten arkadaşlarımızla çok şeyler başardık. Düşünün, 2009 yılındaki faaliyet sayımız 257'nin üzerinde. Her yıl yaklaşık 150-200'ün üzerinde faaliyeti olan bir federasyonuz. Kayağa kısa sürede çok sağlam bir temel attık. Sıfır noktadan çok iyi yerlere getirdik.

"ARTIK KULÜPLERİN MALZEME SORUNU YOK!"

Kayak sporunun pahalı bir spor olduğunu ve bu nedenle göreve geldiklerinde kulüplerin ciddi bir malzeme sıkıntısı yaşadıklarını tespit ederek, sorunu çözme noktasında hamleler yaptıklarını anlatan Ayık, "Kulüplerimizin gelirleri olmadığı için profesyonel yarış malzemelerini temin etme noktasında ciddi sorunları vardı. Eee olimpiyatlara sporcu yetiştirmek istiyorsanız, kulüplerin sesine kulak vereceksiniz. Bizim en büyük alt yapımız kulüpler. Hepsine elimizden geldiği kadarıyla destek olmaya çalıştık. Şu an için malzeme sorunu yaşayan kulübümüz hemen hemen yok diyebilirim.

Sadece ikinci dönemimizde kulüplerimize yaklaşık beş bin alp disiplini kayak takımı, bin 300 kayaklı koşu kayak takımı, bin baton, 400 board, üç bin 300 eldiven, üç bin gözlük, bin 300 kask, iki bin 300 çocuk montu, 500 anorak, 700 yarış tulumu, 450 tekerlekli kayak, 450 vaks, 700 kapı sopası, 250 snowboard kapısı, 15 kilometre ağ, 650 tshirt, 60 eşofman, 10 kayak çantası, iki bin çorap, 900 baton ucu, 200 içlik olmak üzere malzeme desteğinde bulunduk. Son iki yıl içerisinde toplam 21 şehrimizdeki kayak merkezlerimize 35 snowtrack, 27 şehrimize de 44 kar motoru aldık ve kullanıma sunduk." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Kayak Federasyonu Özer Ayık Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title