Haberler

Kayak Federasyon Başkanı Yarar, Murat Dağı'nda İncelemelerde Bulundu

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar ile federasyonun yönetim kurulu üyesi Hüseyin Pehlivan, Gediz ilçesinde bulunan Murat Dağı Termal Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar ile federasyonun yönetim kurulu üyesi Hüseyin Pehlivan, Gediz ilçesinde bulunan Murat Dağı Termal Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Yarar, Ege Bölgesi'nin en yüksek dağlarından olan Murat Dağı'nda kaplıcalar bölgesinde master plan ve çevre düzenleme planlarıyla ilgili Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'ndan bilgi aldı.

Yarar, Murat Dağı'nı çok beğendiğini ve güzel işler yapılmaya çalışıldığını söyledi. Belediye ve kaymakamlık eliyle birtakım çalışmaların sürdüğünü belirten Yarar, "Yapılmakta olan master ve çevre düzeni planlarının hayata geçmesi ile bölgenin en büyük turizm merkezi olacak. Gediz, geleceğe turizm kenti olarak adımlar atmakta" diye konuştu.

Saraoğlu da projelerinin hayata geçmesi halinde Murat Dağı Termal Kayak Merkezi'nin dünyada bir benzerinin olmayacağını savundu. Kayak merkezinin işlevselliğinin artırılması amacıyla resmi adımlar attıklarını ifade eden Saraoğlu, şunları kaydetti:

"Federasyon başkanımızla dünyada ve ülkemizde bir ilk olacak bu projenin uygulanacağı alanlarda inceleme ve bilgi alışverişinde bulunduk. Merkezimizle ilgili master ve çevre düzeni planı uygulamalarının alanları ile bu alanlarda kurulabilecek teleferik, telesiyej ve teleski tesislerinin yerleri hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Yapılacak konaklama tesisleri, kaplıcalar ile kayak merkezinin birbirine entegrasyonu konularında görüştük. Kayak pistleri, sosyal tesisler, konaklama birimleri alanlarında birlikte incelemeler yaptık."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Yarar Murat Dağı Termal Gediz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title