Haberler

Kavaf: Kayıtsız Kalamayız

Orhan Canbulatel Bildiriyor - Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 'Medya, İnsanlık Onuruna Yakışmayan, Halkın Vicdanında Kabul Görmeyen Görüntüler Hususunda Ortak Bir Bilinç Oluşturmalı. RTÜK'e Ulaşan Şikayetler Herkes Tarafından Bilinmektedir. Bunlara Kayıtsız Kalamayız' Dedi.

Orhan Canbulatel bildiriyor - Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ''Medya, insanlık onuruna yakışmayan, halkın vicdanında kabul görmeyen görüntüler hususunda ortak bir bilinç oluşturmalı. RTÜK'e ulaşan şikayetler herkes tarafından bilinmektedir. Bunlara kayıtsız kalamayız'' dedi.

Kavaf, Kapadokya Dedeman Otel'de düzenlenen 4. Aile Çalıştayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, sokakta yaşayan ya da çalıştırılan çocukların devletin gündemindeki yerini koruduğunu belirtti. Kavaf, '' Ancak, sosyal problemler çözümü bir anda olmayan, uzun zaman dilimine yayılan ve tüm tarafların ortak çaba göstermesini gerektiren sorunlardır. Bilhassa ailelerin çocukları üzerindeki sorumluluklarını yerine getirmesi ve toplum olarak farkındalığımızı arttırmamız gerekmektedir'' dedi.

Ailenin, medyada belirleyici konumdan çok belirlenen konumunda olduğuna dikkati çeken Kavaf, şöyle devam etti:

''Televizyonlarda izlenen dizilere baktığımızda çok eşlilik, kumalık, aile içi şiddet ve istismar, töre cinayetleri, kötü alışkanlıklar ve bağımlılıklar, aldatma, boşanma gibi konulara yer verildiğini görmekteyiz. Bu konular daha önce de defalarca işlenmişti ama böyle işlenmemişlerdi. Bunların toplumsal sorunlar olduğunun, hoş karşılanmadığının altı çizilerek, gizli mesajlar içinde verilmişti. Bugünlerde izlediğimiz bu dizilerde bu hoş olmayan davranış biçimlerinin özendirici bir yanı olduğuna dair bir mesaj verildiği kaygısını taşımaktayız.''

Kavaf, medyanın, toplumdaki güç ilişkilerini, değer yapılarını ve yeni ahlaki olguları yansıttığını, aynı zamanda da bunları yeniden ürettiğini, değiştirdiğini ve başka biçimlerde kurduğunu ifade ederek, ''Bu noktada medyanın ve televizyon programlarının insan hak ve özgürlükleri çerçevesinde bireysel tercih ve kabullerin korunması gerektiğini saklı tutarak aile kurumunu sarsacak uygulamalar konusunda hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Mutluluk, sevgi, sadakat ve benzeri duyguların yeşerdiği ve büyüdüğü aile kurumunun temel yapı taşlarını zedeleyici program ve yayınlardan kaçınarak, değerlerin hakimiyetinin sağlayıcısı ve aktarıcısı bir kurum olarak medya, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir'' diye konuştu.

Medyanın kamuoyunun beklenti ve taleplerine cevap verecek hareket kabiliyetini oluşturacak güçte olduğuna dikkati çeken Kavaf, şunları söyledi:

''Medya, insanlık onuruna yakışmayan, halkın vicdanında kabul görmeyen görüntüler hususunda ortak bir bilinç oluşturmalı. Olumlu mesajlarla da televizyonlar izlenebilir. Bunun örnekleri var. Öte yandan Radyo Televizyon Üst Kurulu kamuoyunun beklentilerini karşılayacak yetkili kurumların başında gelmektedir. RTÜK'e ulaşan şikayetler herkes tarafından bilinmektedir. Bunlara kayıtsız kalamayız. Bu konuda uygulanabilecek tasarruflarla ilgili RTÜK ile görüşüyoruz. Ancak tüm bunların yanında halkımız da üzerine düşen birtakım sorumlulukları yerine getirmeli. Şikayet konusu olan dizilerin izlenme oranları ortada. 'Hem beğenmiyoruz, hem izliyoruz' diyemeyiz. Halkımız, tepki verdiği dizi ve programlarla ilgili kamuoyu baskısını oluşturmalı. Şikayetlerini ilgili mercilere iletmeli.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title