Haberler

Kavaf: Geleceğin Sanatçılarını Keşfedeceğiz

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (Shçek) Bağlı Kuruluşlarda Kalan Çocuklar Arasında İnanılmaz Yetenekli Olanların Bulunduğunu Belirterek, Hayata Geçecek Proje Sayesinde Geleceğin Sanatçılarının Keşfedilmiş Olacağını Kaydetti.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı kuruluşlarda kalan çocuklar arasında inanılmaz yetenekli olanların bulunduğunu belirterek, hayata geçecek proje sayesinde geleceğin sanatçılarının keşfedilmiş olacağını kaydetti.

Devlet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, SHÇEK'te kalan çocukların, profesyonel sanat dünyasına ''merhaba'' demeye hazırlandığı bildirilerek, SHÇEK'e bağlı yurtlardan seçilecek yetenekli çocuklara, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından eğitim verileceği kaydedildi.

Devlet Bakanı Kavaf'ın da konuyla ilgili görüşlerinin yer aldığı açıklamada, Kavaf'ın, çocukların gelecekleri olduğunu vurguladığı ve onların yararına gerçekleştirilecek her projeye ''evet'' dediklerini belirttiği kaydedildi.

Açıklamada, Bakan Kavaf, SHÇEK'e bağlı kuruluşlarda kalan çocuklar arasında inanılmaz yetenekli olanların bulunduğunu ifade ederek zaman zaman çeşitli etkinlikler dolayısıyla bunu gördüğünü belirtti. Kavaf, hayata geçecek bu proje sayesinde, geleceğin sanatçılarının keşfedilmiş olacağını kaydederek, çocukların konservatuvar ve güzel sanat liselerine hazırlanarak meslek sahibi olabileceklerini de vurguladı.

Çocukların ayrıca sanatsever olarak yetişip, çok sesli ve çok yönlü olabilmeyi öğrenecekleri, yaşıtlarıyla farklı ortamlarda kaynaşabilecekleri için de mutlu olduğunu dile getiren Kavaf, sadece yurt ve yuvalardaki çocukların değil, Türkiye'deki tüm çocukların daha çok sanata ve spora yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çocukları zararlı alışkanlıklardan korumak için önleyici ve vazgeçirici özel uygulamalar yapmanın her ebeveynin görevi olduğunun altını çizen Bakan Kavaf, açıklamasında ''Çocuklarımızdaki enerjiyi ve potansiyeli, sanat ve spor gibi doğru mecralara aktarırsak onlara çok daha iyi bir gelecek bırakmış oluruz. Çocuklarımızın 'iyi' birer insan olarak yetişmeleri için spor en büyük yardımcımızdır'' görüşüne yer verdi

Halen SHÇEK yurtlarında 3 bine yakın çeşitli dallarda lisanslı sporcu bulunduğunu da anımsatan Devlet Bakanı Kavaf, şunları kaydetti:

''Ayrıca bu yıl Galatasaray ve Beşiktaş'ın futbol altyapısına kurumlarımızda yetişen iki çocuğumuz transfer oldu. Çocuklarımızın her alanda gidebilecekleri yeri görmeleri anlamında bunlar çok güzel örnekler. Çocuklarımızın akademik alanda olduğu gibi spor ve sanat dallarında da gösterdikleri başarılar bizleri gururlandırmaktadır. Ve onların başarıları, uyguladığımız bu yeni hizmet modellerinin olumlu sonuçlarının en güzel kanıtıdır.''

-PROJE NEYİ ÖNGÖRÜYOR?-

Açıklamaya göre, Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün SHÇEK gözetiminde hayata geçireceği proje kapsamında, önce SHÇEK'e bağlı kuruluşlarda kalan çocuklar arasından yetenekli çocuklar seçilecek.

Çocukların yeteneklerine göre ses (koro), müzik ve bale öğrencisi olarak gruplandırılmasının ardından, seçilen çocuklara profesyonel eğitim verilmeye başlanacak. Çocuklar yalnızca eğitim almakla kalmayacak, ayrıca Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından organize edilen tüm gösteri ve konserleri ücretsiz izleyebilecek. Uygulama, önce pilot bölge olarak seçilen Ankara'da başlayacak, daha sonra Türkiye geneline yayılacak.

Çocukların koro ve bale eğitim materyallerinin ücretsiz olarak verilmesinden Ankara Devlet Opera ve Balesi, ulaşımlarının güvenli bir şekilde sağlanmasından ise SHÇEK sorumlu olacak.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'na bağlı SHÇEK ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü ile gerçekleşecek proje ile yalnızca geleceğin sanatçılarının yetiştirilmesi değil, konservatuvar ve güzel sanat liseleri için hazırlık eğitimi verilerek çocukların bir meslek sahibi olmaları da hedefleniyor.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title