Haberler

Kastamonu Üniversitesi Rektör Adayı: Camiye ya da Tekkeye İmam Seçmeyeceğiz

Kastamonu Üniversitesi'nde 17 Nisan'da yapılacak Rektörlük seçimi için adaylığını açıklayan Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, "Biz herhangi bir camiye ya da tekkeye imam seçmeyeceğiz.

Kastamonu Üniversitesi'nde 17 Nisan'da yapılacak Rektörlük seçimi için adaylığını açıklayan Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, "Biz herhangi bir camiye ya da tekkeye imam seçmeyeceğiz. Kastamonu Üniversitesi'ne Rektör seçeceğiz. Hiçbir cemaat ve siyasi grupla bağım olmaz, olamaz" dedi.

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanı Kastamonulu Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, şehirlerin marka yaptığı üniversiteler olduğu gibi, üniversitelerin marka yaptığı şehirlere de rastlamanın mümkün olduğunu söyledi. Kastamonu Üniversitesi'nin yaşam mücadelesi verdiğini savunan Prof. Dr. Cemaloğlu, "Öğretmenlikten profesörlüğe çalışarak tırmanmış bir Kastamonulu olarak bu göreve talip olmam için referans göstermeye ihtiyacım olmadığını düşünüyorum. Biz herhangi bir camiye ya da tekkeye imam seçmeyeceğiz. Kastamonu Üniversitesi'ne Rektör seçeceğiz. Hiçbir cemaat ve siyasi grupla bağım olmaz, olamaz" dedi.

Kastamonu Üniversitesi'nin öğretim elemanı kapasitesinin yeterli olmadığını, öğretim üyelerinin derse girmekten bilimsel araştırmaya vakit ayıramadıklarını belirten Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, şöyle konuştu:

"Kastamonu Üniversitesi zengin bir akademik kadro ve öğrenci yapısıyla bilimin her alanında rekabet eden bir kurum olmak durumundadır. Türkiye'de ki tüm üniversitelerin akademik başarılarına göre sıralandığı listede üniversitemiz 91'nci sırada yer almaktadır. Bu, yıkılmakta olan bir üniversitenin, can çekişen bir organizmanın, hezeyan içerisindeki yöneticileri için önemli bir göstergeyken, Kastamonu Üniversitesi yöneticileri işiyle değil, kişiyle uğraşanların üniversitesi olmuştur ve maalesef mobbing davranışları, mahkemeler ve davalarla uğraşan bir yönetim profili karşımıza çıkmaktadır." - Kastamonu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gazi Üniversitesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı? Ligde puanlar eşit olursa kim şampiyon olur 2024?
500

Yorumlar (6)

Serkan Aras:

Eskiden Gazi Üniversitesine Kastamonu''daki yüksek öğrenim kurumları bağlı olduğu için Gazililer bu Üniversiteyi arka bahçeleri sanıyorlar. Rektörlüğü de kendilerinin doğal hakkı sanıyorlar. Mustafa Safran, Refik Turan, Yılmaz Şendur gibi hocalar buradan elleri boş döndüler, Onların yöneticiliklerini de gördük. Ankara''da oturup Kastamonu''da yöneticilik yapıldı. Bu bünye yeni bir Gaziliyi kaldırmaz.

3
1
yanıtYanıtla
Mustafa İrfanoğlu:

Mevcut Rektörün çalışmaları son derece olumlu. Prof. Dr. Necati Cemaloğlu ne yapacağını açık, net ve makul bir şekilde anlatmıyor. Sadece şuçluyor, bu da artık insanların hoşuna giden bir yaklaşım değil.

2
1
yanıtYanıtla
ALCAPON:

En azından suankı yönetım gibi meb arka bahcesi olmayacağız köyde ne kadar ögretmen varsa kurumu doldurmaktan baska ne yapmışlar, yerımızde saymacagız demıyor bilim adamına yakışır bi açıklama helal hocam

1
2
yanıtYanıtla
A. Yavuz:

Bir rektör adayının bir üniversiteyi yönetmeye talip olurken orası hakkında daha net bilgi edinmesini beklerdim. Bu şekilde kuru sıkı bilgilerle sadece ithama yönelik bir açıklama kendisine yakışmamış. Halbuki Üniversitede gelinen nokta ortada 4 yılda hoca sayısı, öğrenci sayısı ve alt yapı imkanları kat kat artmış. Bu nedenle bende mevcut rektörün bir dönem daha hizmet etmesinden yanayım.

0
0
yanıtYanıtla
TEKNO:

Umarım mevcut rektör bir an önce gider. Ve gelecek olan da bunu aratmaz.

0
0
yanıtYanıtla
taşeron:

Kim gelirse üniversitemize hayırlı olsun fakat, üniversitede çalışan taşeron işçilerinde haklarını bir zahmet verin, alınan personel kartlarımız iade edilsin ve maaşlarımız zamanında yatsın ayrıca kendi işimizden çok her işi yapıyoruz, yeni seçilecek rektörümüze sesleniyoruz bizleride kendi bünyenize alma vaktiniz geldi sanırım. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title