Haberler

Kastamonu Üniversitesi ile Avrasya Ulusal Üniversitesi Arasında İşbirliği

Kastamonu Üniversitesi ile Avrasya Ulusal Üniversitesi arasında öğrenci ve akademisyen değişimi konularında işbirliği protokolü imzalandı.

Kastamonu Üniversitesi ile Avrasya Ulusal Üniversitesi arasında öğrenci ve akademisyen değişimi konularında işbirliği protokolü imzalandı.

İşbirliği protokülünün imzası ardından TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyit Aydın ve Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan'ın yer aldığı heyet, Avrasya Ulusal Üniversitesi Rektörü Yerlan Sıdıkov'u ziyaret etti.

Başkent Astana'daki Avrasya Ulusal Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleşen ziyarette konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyit Aydın, Kazakistan'ın Almatı şehrindeki Kazakistan Süleyman Demirel Üniversitesi ve Al-Farabi Kazakistan Milli Üniversitesi ile 3 yıldan bu yana sürdürdükleri işbirlikleri bulunduğunu hatırlattı.

Seyit Aydın, Kastamonu Üniversitesi ile Avrasya Ulusal Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalanmasıyla öğrenci ve akademisyen değişimlerine aynı şekilde hemen başlanabileceğini bildirdi.

Kastamonu Üniversitesi bünyesinde 8 fakülte, 2 enstitü, 4 yüksekokul ve 11 meslek yüksekokulu bulunduğu bildiren Rektör Aydın, gelişen işbirliğinde üniversitenin söz konusu imkanlarının Avrasya Ulusal Üniversitesi'nin akademisyen ve öğrencilerinin kullanımına hazır olduğunu dile getirdi.

Avrasya Ulusal Üniversitesi Rektörü Yerlan Sıdıkov ise Türk üniversiteleri ile işbirliğini sürdürdüklerini belirterek, Kastamonu Üniversitesi ile sadece öğrenci değil akademisyen değişimine de önem verdiklerini söyledi.

Sıdıkov, 15 bin öğrencisi bulunan Avrasya Ulusal Üniversitesinin dünya üniversiteleri sıralamasında ilk 300 üniversite arasında, Kazakistan'da ise birinci sırada olduğunu belirtti ve Türkiye'den gelen lisans ve lisanüstü öğrencileri kabul ettiklerini söyledi.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak EXPO 2017'den dolayı ülkesinde iç turizmin gelişmesine büyük verildiğini de söyleyen Sıdıkov, Astana'ya EXPO 2017 fuarı süresince gelmesi beklenen 5 milyon ziyaretçinin konaklama ve ağırlanma hizmetlerinin önemine değindi.

Sıdıkov Türkiye'nin hizmet sektöründeki tecrübelerini bildiklerini ve bu konuda Kastamonu Üniversitesi'nin Turizm Otelcilik bölümüyle işbirliği yapabileceklerini söyledi.

Ziyaret sonunda Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın tarafından Avrasya Ulusal Üniversitesi Rektörü Yerlan Sıdıkov'a Kastamonu Üniversitesine ait cübbe giydirildi.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyit Aydın ve Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Rafet Özkan'ın yer aldığı heyet ayrıca Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Kazakistan ile Türkiye arasında eğitim alanında süren işbirliğinin geliştirilmesi imkanları konuşuldu.

Kastamonu Üniversitesi'nin Türk Cumhuriyetleri'nden 30 üniversiteyle işbirliği bulunuyor. Türk Cumhuriyetleri'nden 242 öğrencinin öğrenim gördüğü üniversitede okuyan Kazakistan vatandaşı öğrenci sayısı 67.

Üniversite bünyesinde ayrıca başında Yrd. Doç. Dr. Hacı Ahmet Şimşek'in bulunduğu Türk Dünyası Araştırma ve Uygulama Merkezi bulunuyor. - Astana

Kaynak: AA / Yerel

Seyit Aydın Avrasya Astana Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title