Haberler

Kastamonu'daki Sunta İşçilerinin Grevi

Kastamonu'da sunta fabrikasında çalışan Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayii İşçileri Sendikası (Ağaç-İş) üyesi 213 işçinin grevi, 20 gündür devam ediyor.

Kastamonu'da sunta fabrikasında çalışan Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayii İşçileri Sendikası (Ağaç-İş) üyesi 213 işçinin grevi, 20 gündür devam ediyor.

Ağaç-İş Kastamonu Şube Başkanı Kadir Çölmekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 yıldır çalıştığı fabrikanın laboratuvarında görev aldığını söyledi.

Bin 200 lira maaş aldığını belirten Çölmekçi, şöyle konuştu:

"Buradaki arkadaşların yüzde 70'i asgari ücretin üstünde bin lira civarı, yüzde 30'u da bin 200-bin 300 lira maaş alıyor. Arkadaşların hepsi kalifiye. Burada sabah, akşam arkadaşlar karavanda nöbet tutuyor. Bu soğukta, zor şartlar altında çoluk çocuk buraya geliyorlar. O karavanda nöbet tutan arkadaşlar bazen kuru ekmek bazen de soğan, domates yiyerek günlerini geçiriyor ama daha hiçbir adım yok. Biz bu yola çıktık, haklıyız ve hakkımızı alana kadar buradayız. Burada herkes çocuğunun rızkının peşinde, başka amacımız yok. 30 yıldır çalışan arkadaşlar, bin 200 lira maaş alıyor. En yüksek alanlar onlar.

Köle gibi çalıştırılmak istemiyoruz artık, hakkımızın verilmesini istiyoruz. Bizi buna mecbur bıraktılar."

"Çocuklarıma harçlık gönderemiyorum"

İşçilerden İlhan Himmetoğlu da 25 yıldır fabrikaya emek verdiğini, kağıt operatörü olarak 950 liraya çalıştırıldığını savundu.

Borçlarını ödeyemeyecek duruma geldiğini anlatan Himmetoğlu, "3 çocuğum var, 2'si üniversite okuyor, biri de ilkokula gidiyor. Çocuklarıma harçlık gönderemiyorum. Bir tanesi kendisi çalışarak, masraflarını karşılıyor" diye konuştu.

Ebatlama operatörü Recep Sezer de 13 yıldır fabrikada çalıştığını, asgari geçim indirimiyle bin 100 lira maaş aldığını söyledi.

Bakan ve milletvekillerinin devreye girmesini beklediklerini ifade eden Sezer, "Böyle durumlarda bizi mağdur etmeyip, işsizlik fonundan bize destek vermelerini istiyorum. Emeğimizin ve ekmeğimizin peşindeyiz, başka amacımız yok. Alın teri kutsaldır, burada arkadaşlarımız kışın soğuğunda karavanda nöbet tutuyor, sesimizi duyun artık" ifadesini kullandı.

7 yaşındaki Edanur Zayıf (7) da babasına destek vermek için greve katıldığını, grevin annesini ve kendisini çok üzdüğünü belirterek, "Grevin bitmesini ve babamın hemen çalışmasını istiyorum. Annem de babam da çok üzülüyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Sezer Kastamonu Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (2)

ademmobilWeb@haberler.com:

zor kardeşim zor , bu ülkede işçi olmak çok zor...

1
0
yanıtYanıtla
reismobilWeb@haberler.com:

Allah yardimciniz olsun isallah kazanirsiniz

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title