Haberler

Kastamonu'da Çöple Dolu Tarihi Ev Boşaltılıyor

Güncelleme:

Kastamonu'da zabıta ekipleri, ev sahibinin şikayeti üzerine yaşlı kadının kiraladığı iki katlı tarihi evdeki çöplerin tahliyesi için çalışma başlattı.

Kastamonu'da ev sahibinin şikayeti üzerine yaşlı kadının kiraladığı iki katlı tarihi evdeki çöplerin tahliyesi için çalışma başlatıldı.

Beyçelebi Mahallesi sakinleri, Atatürk Caddesi'nde bulunan iki katlı tarihi evi 4 yıl önce kiralayan 60 yaşındaki Bahar Ortakuz'u, Ankara'da yaşayan ev sahibi Müge Sirkecioğlu'na şikayet etti. Binadan kötü koku geldiği şikayeti üzerine eve giden Sirkecioğlu, binanın çöple dolu olduğunu görünce durumu zabıtaya bildirdi.

İhbar üzerine eve gelen zabıta ekipleri, çöplerin boşaltılması için çalışma başlattı.

Sirkecioğlu, AA muhabirine, komşularının şikayeti üzerine bir yıl önce başkentten Kastamonu'ya geldiğini ve kiracısıyla görüştüğünü söyledi.

Kiracısının evi tahliye edeceği sözünü verdiğini anlatan Sirkecioğlu, kötü kokuyla ilgili şikayetleri zabıtaya aktardığını ama denetime giden ekiplerin yaşlı kadını evde bulamadıklarını söylediklerini kaydetti.

Evin restorasyonu için birkaç ay önce Anıtlar Kuruluna başvurduğunu belirten Sirkecioğlu, Ortakuz'un ölçü ve çizim için eve gelen mimarları da eve almadığını öne sürdü.

"Mimarlar, son gelişlerinde sadece 'fotoğraf çekeceğiz' demiş, fotoğraflar çekildi" diyen Sirkecioğlu, şöyle konuştu:

"Dün aldığım bilgiye göre, Anıtlar Kurulundan onaydan döndü. Her yer çöp olduğu için gerekli fotoğraflar çekilemedi. Dolap arkaları, mutfak içi, arkada bulunan fırın, çeşitli detaylı bölgeler, yeterince fotoğraflanamadığı için belge eksikliğinden ret cevabı geldi. Dün gece otobüse binip Ankara'dan Kastamonu'ya geldim. Sabah yakaladım, beni de zor içeri aldı ama ısrarla içeri girdim ve evin berbat olduğunu gördüm. 'Bana verdiğin sözü tutmadın' dedim. Zabıta ekiplerini aradım, kamyonlar geldi. Şu anda temizlik yapılıyor.

Sağlık problemleri varmış, acil şifalar diliyorum. Yapabileceğim çok fazla şey yok." - Kastamonu

Kaynak: AA / Yerel

Atatürk Caddesi Kastamonu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title