Haberler

KASKF’ın Ödül Töreni Görkemli Geçti

Amatör Spor Kulüpleri'nin Düzenlediği Gece Katılan Bakan Ergün, 34 Yıl Önce Futbol Oynarken Çekilen Fotoğrafını Görünce Duygulu Anlar Yaşadı

2010-2011 sezonu Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Ödül töreni çok sayıda spor camiasından başkan, yönetici, antrenör ve sporcunun katılımıyla yapıldı. Geceye katılan davetliler salona sığmazken Çınarlıspor kulübü yöneticilerinin, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'e 1977-1978 sezonunda Çınarlıspor forması altında çektirdiği futbol takımının fotoğrafını hediye edince Bakan Ergün, oldukça şaşırdı. Bakan Ergün, "Bu fotoğraf ben de bile yok, oldukça duygulandım" dedi.

Geniş Katılımlı Ödül Gecesi

Antikkapı'da yapılan 2010-2011 Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Ödül Törenine Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, KASKF Başkanı Murat Aydın, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Kaymakamlar, KASKF Onursal Başkanı Rafet Kırgız, TÜFAD Şube Başkanı Remzi Demirer, Kocaelispor teknik Direktörü Necip Öztaş, İl Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Say, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Süleyman Karadaş, İl Temsilcileri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulüp Başkanı Fahrettin Kandemir, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve spor Müdürü Recep Akyürek ile çok sayıda spor kulübü başkanlı, antrenörü ve sporcular katıldı.

Aynası İştir Kişinin Lafa Bakılmaz

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Bu güzel gecede sizlerle birlikte olmaktan dolayı son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Başkanımız Karaosmanoğlu bizlere yapılan spor tesislerini anlattı. İnanın bunları takip etmekte zorlanıyorum. Bunlar tabi bir kısmı. İlçe belediyelerimizin ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün de yaptığı birçok tesisler var.

Bu tesisler ne kadar çok çoğalırsa sporcularımızda çoğalacaktır. 2005 yılında Kocaeli'de ne kadar kulüp vardı şimdi ne kadar var? Bunların gözle görülür şekilde arttı. Her yeni bir tesisle birlikte sporcu sayısı da doğal olarak artıyor. Aynası İştir kişinin lafına bakılmaz. İşe bakacaksın lafa bakmayacaksın. Hükümetimizin, Belediyelerimizin yöneticilerimizin kafasında bulunan spora sporcuya hizmet etmektir" dedi.

Dostluğumuz Devam Ediyor

Bakan Ergün, "2017 Üniversite oyunlarının da Kocaeli'de yapılması halinde inşallah çok daha fazla spor tesisiyle bu bölge çok geniş spor aktivitelerinin yapıldığı bir bölge olacak. Benim de Derince'de oturduğum mahallemdeki arkadaşlar bana biraz önce bir sürpriz yaptılar. Bundan yaklaşık 35 yıl önceki bende bile olamayan benimde oynadığım Çınarlıspor futbol takımının fotoğrafını hediye ettiler. Nerden bulmuşlar bilmiyorum. Amatörsporda mahalle ruhu, arkadaşlık ruhu olduğu için bu takım fotoğrafındaki arkadaşların hepsi şimdi yaşlandılar.

Ama gelin görün ki bizim arkadaşlığımız devam ediyor. Bizim dostluğumuz devam ediyor. Hangi branş sporunda olursa olsun, dostluk ve arkadaşlıklar spordan sonrada devam edecektir. Amatörspor'a yapılan tesisler ve amatör sporcuya yapılan helalı hoş olsun. Ve daha fazlası yapılsın. Amatörspor'a katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Spor Yapan Bir Valiyim

Kocaeli Valisi Ercan Topaca geceye katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkür etti. Vali Topaca, "Sporun faydasına inanan insanlardan biriyim. Sporu yaşayarak, spor yaşayarak tecrübe etmiş bir insanım. Bu nedenle herkese çok rahat bir şekilde spor yapmaları gerektiğini tasfiye ediyorum. Hangi dalda olursa olsun spor yapalım ki kendi aramızdaki kardeşlik, barış, huzur, dostluk kuvvetlensin. Şuna da inanıyorum ki spor hiçbir zaman şiddetle ilişkilendiremez. Kocaeli'de spor birçok ile göre en yukarda olan bir ildir. Bu tesislerden en güzel yararlanarak aramızdaki sevgiyi kaynaşmayı ümit ediyorum.

Bu tesisleri bulamayan birçok il ve ilçe var. Bu tesislerin kıymetini bilin. Amatör sporun gerek Valilik gerek Belediyeler gerekse diğer kamu ve kuruluşları tarafından desteklenmesi gerekiyor. Çünkü başarı buradan başlıyor. Bu geceyi düzenleyen ve bizleri burada kaynaştıran Kocaeli Amatörspor kulüpleri Federasyon Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmasının ardından KASKF Başkanı Murat Aydın Vali Ercan Topaca'ya destek ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Sporda Alt Yapıya Önem Veriyoruz

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, "Sporun ve sporcunun yanında olan bir Belediye başkanınız olarak konuşuyorum. Kocaeli'de bugüne kadar hangi sporun alt yapısında hangi yatırımlar yapıldı bunları kısa olarak paylaşacağım. Bunlar sizin eseriniz. Alt yapı olmadan sporcunun yetişmesi mümkün değil.

Sporcunun yetişmesi için mutlaka spor sahalarına spor tesislerine spor malzemelerine ihtiyaç vardır. Tüm spor kulüplerimizin hepsini kutluyorum, hepsi insanıma hizmet ediyor. Bu spor kulüplerinde çalışan başkanından, antrenörüne sporcusuna, yöneticisine, malzemecisine kadar hepsini gönülden kutluyorum. Amatörce bu işi yapıyorsunuz. Topluma seviyeli, dürüst, başarılı, sporcu insanları yetiştirme gayreti içerisinde bulunuyorsunuz" diye konuştu.

Kulüplerimize 9 Milyon Tl Yardım Yaptık

Sporun dostluk ve barış olduğunu hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, "Spor dostluğu teşvik ediyorsa spordur. Spor kardeşliği gösteriyorsa spordur. Eğer sporda kardeşlik, dostluk, centilmenlik yoksa o sporu gözden geçirmek gerekir. Biz sporun dostluk ve kardeşlik olduğuna inanıyoruz. Spor Barışa, dayanışmaya, kaynaşmaya yardımcı olmalı. Biz alt yapıları yapıyoruz. Bu konuda Sayın Valimiz, Spor il Müdürümüz, Kaymakamlarımız, belediye Başkanlarımızda sporun emrindeyiz ve içindeyiz.

Ben kendimde bizzat sporu seviyorum ve spor yapıyorum. Valiliğimiz, İl Müdürlüğümüzün ve alt belediyelerimizin yaptığı yatırımların dışında Büyükşehir Belediyesi olarak spora bugüne kadar 37 trilyon yatırdık. 1855 Spor kulübüne 9 Milyon TL'lik yardım yaptık. Hasan Doğan Spor evi tüm amatör spor kulüplerimizin emrindedir ve Türkiye'ye örnek olmuş bir tesistir. İlçelerimize 48 yeni spor tesisi yaptık" ifadelerini kullandı.

Karaosmanoğlu: Yürüyüşten Sorumlu Bakan Benim

İlçelere yapılan spor tesisleri hakkında davetlileri görsel slayt eşliğinde bilgilendiren Başkan Karaosmanoğlu, spor tesislerine yatırımların aralıksız devam ettiğini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, "Yaz spor okullarında 20 bin çocuğumuza yaz okulunda kurs verdik. Birçok bölgede bisiklet parkurunda yaptık. Ben yürüyüşten sorumlu bakanım. İzmit Belediye Başkanımız da bisikletten sorumlu bakan olarak görev yapıyor. Her yerde her yaştan insanın spor yapabileceği alanlar yaptık.

Eskiden bu aletleri sadece spor salonunda görebiliyorduk" şeklinde konuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'dan da bahseden Başkan Karaosmanoğlu, "7 branştan 32 branşa çıktık. Göreve geldiğimizde 200 sporcusu vardı. Şu anda lisanlı olarak toplam 4125 sporcusu var. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un 42 Dünya 201Avrupa,220 Türkiye Şampiyonluğu bulunuyor" dedi.

Başvurumuzu Yaptık

Üniversite oyunlarına da değinen Başkan Karaosmanoğlu, "Biz resmi başvurumuzu yaptık. Bu konuda hazırlıklarımızı başlattık. Bizden talepler var tesisleri yapacağız. Öyle kolay değil. Kentimize bu oyunları kazandırmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi. Başkan Karaosmanoğlu son olarak her ilçede yarı olimpik yüzme havuzunun yapılacağı müjdesini de verdi. Konuşmasının ardından Başkan Karaosmanoğlu'na spora destek ve katkılarından dolayı KASKF Başkanı Murat Aydın teşekkür plaketi verdi.

Aydın: Kalabalık Bir Aileyiz

Kocaeli Amatörspor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, sporun büyük bir camia olduğunu geceye katılan kalabalıktan bir kez daha iyi anladığını söyledi.

Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: "Son üç yıldan beri yapmış olduğumuz organizasyonlarda gerçekten büyüdüğümüz, kalabalık bir sivil toplum olduğumuz her dönem gözüküyordu. Ama bu akşam gerçekten bu alana sığmadık ve spor camiamız dışarıya kadar taşmış durumda. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum"

31 Mayıs'ta Malzeme Dağıtımı Yapılacak

Başkan Aydın bu yıl ilk kez ödül töreninde yeni bir uygulama yaptıklarına dikkat çekerek, "İlimizde eğitime çok önem verilmektedir. Okullarda spor organizasyonlarında derece yapan okullarımızı da bu yıl ilk kez KASKF olarak ödüllendirmeyi düşündük.

57 bin lisanslı sporcuna sahip olan Kocaeli'de başkanlarımıza ve spora destek veren tüm herkese teşekkür ediyorum. Gölcükspor Başkanımız İsmail Demir geçirdiği trafik sonucunda kendisi yoğun bakımdan çıktı. Camiam adına buradan acil şifalar diliyorum. Bu büyük camiamızın bir büyük toplantısı daha olacak 31 Mayıs Salı günü 17.30'da 7. Dönemin malzeme dağıtım töreni olacak. Hepinizi bu toplantımıza da bekliyoruz" şeklinde konuştu.

KASKF Başkanı Murat Aydın, Bakan Nihat Ergün'e katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Konuşmaların ardından derece elde eden sporcu, antrenör, başkan, yönetici ve kulüplere plaket ve kupaları verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title