Haberler

Kasım Ayında Sörf Keyfi

Türkiye genelinde fırtınalı ve yağışlı hava etkili olurken, Antalya'nın Alanya ilçesinde bir grup sörfçü, dalgalı denizi fırsat bilerek sörf yapmanın keyfini yaşadı.

Türkiye genelinde fırtınalı ve yağışlı hava etkili olurken, Antalya'nın Alanya ilçesinde bir grup sörfçü, dalgalı denizi fırsat bilerek sörf yapmanın keyfini yaşadı.

İlçe Meteoroloji İstasyonu Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının en yüksek 22,5, deniz suyu sıcaklığının da 22 derece ölçüldüğü Alanya'da, rüzgar nedeniyle dalga yüksekliği ise 2,5 metreyi buldu. Yüksek dalgaları fırsat bilen, kendilerine "Alanya Surf Team" adını veren grup, Galip Dere Plajı'ndan girdikleri denizde sörf yapmanın keyfini çıkardı.

Grup üyesi Mehmet Ali Soy, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede sörf sezonunu açtıklarını söyledi.

Kendileri için güzel bir hava olduğunu dile getiren Soy, "Biz bugünleri bekliyoruz. Fırtına, rüzgar bir araya gelince dalga oluşuyor. Bizim de sörf yapabilmemiz için en iyi ortam bu" dedi.

Kış aylarının başlamasıyla bu sporun daha sık gündeme geldiğini kaydeden Mehmet Ali Soy, şöyle konuştu:

"Bugün de aşağı yukarı 2 metre yükseklikte dalga var. Bundan sonra daha yüksek dalgalar bekliyoruz. Yurdun dört bir yanı kış ama güzel Alanyamızda hava çok güzel. Bunu da biz eğlenceye dönüştürdük. Güzel bir sörf günü yaşadık."

Sörf yapanlardan Erkan Lem ise Alanya'nın ikliminin bu sporu 12 ay yapmaya elverişli olduğunu kaydetti.

Bu sporu kışın yapmanın daha zevkli olduğunu savunan Lem, "Biz bu sporu 12 ay boyunca yaz, kış yapabiliyoruz. Alanya'yı da bu yüzden çok seviyoruz. Alanya'da 12 ay denize girebiliyorsunuz. Deniz suyu sıcaklığı 20 derecenin üstünde. Havada fırtına olmasına rağmen güzel. Alanya'nın işte böyle bir güzelliği var" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Türkiye Alanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title