Haberler

Kasap Sucuk, Köfte ve Kıyma'da Yeni Dönem Başladı

Güncelleme:

Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde yapılan değişikliğe göre; kasaplar bugünden itibaren hazır şekilde, markasız "kasap sucuk, köfte ve kıyma" satamayacak.

Kasaplar, Et ve Et Ürünleri Tebliğinde yapılan değişiklik doğrultusunda bugünden itibaren hazır şekilde, markasız "kasap sucuk, köfte ve kıyma" satamayacak, bu ürünleri müşterinin yanında hazırlamaları zorunlu olacak.

ARTIK SATILMAYACAK

Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, yaptığı açıklamada "Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"in 13 Şubat 2015'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ve 1 Temmuz 2015'e kadar kasaplara süre tanındığını söyledi. Tebliğe göre, bugünden itibaren et ve ürünlerinde adeta yeni bir döneme girildiğini belirten Yıldız, kasapların markasız, açıkta kıyma, kasap sucuk ve köfte satamayacağını dile getirdi.

ÇÖZÜM YOLU

Bursa'da kasapların satışlarının düşmemesi için bir çalışma yaptıklarını aktaran Yıldız "Kasaplara patent ve marka aldık. Kasaplarımızın kendi markaları ve etiketleri var. İmalathanelerle sözleşme yapıp ambalajlı, etiketli olarak sucuk, köfte satışa sunuyoruz. Etiketi olmayan ürünlerin satışı artık yasak" diye konuştu.

"4 KÖFTEYİ O ANDA NASIL YAPACAKSINIZ?"

Balıkesir Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu ise kendileri için en büyük sorunun köfte ve sucukta oluştuğuna dikkati çekti. Tebliğe göre, bu ürünler müşterinin yanında hazırlanırsa satılabileceğini ifade eden Sarıoğlu, şunları kaydetti:

"YAPMAK İMKANSIZ"

"Müşteri, kasapta köfte için beklemiyor. Ayrıca beşer onar kiloluk hazırlıyoruz. Müşteri bazen 4 köfte istiyor, 4 köfteyi o anda nasıl yapacaksınız? Sucuk için izin belgesi alınmasını ve bir imalathanede markalı üretim yapılmasını şart koşuyor.

"ET LOBİSİ BÖYLE İSTEDİ"

Bu zorunluluklar, 4 büyük firmanın baskısıyla çıkarıldı. Değişeceğini umuyoruz. Yeni hükümet kurulmasını bekliyoruz. Hükümet kurulduğu an bu konuda kasaplar lehine bir düzenleme olacak. Türkiye genelinde 50 bin kasap esnafı var. Bugüne kadar kimi zehirlemişiz? Bugüne kadar kötü mü yaptık da yasak getirdiniz? Herkesten önce toplum sağlığını önemsiyoruz. Hangi esnaf ayağına kurşun sıkar, müşterisini kaybeder. Bütün ürünlerimiz taze etten, hijyenik ortamlarda üretiliyor."

Kaynak: AA / Ekonomi

Muhsin Yıldız Yerel Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (50)

hakannnnmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Eeeee bundan sonra at esek kesipte satamazsiniz artik

16
1
yanıtYanıtla
PİEDRAS NEGRAS:

ZATEN KİMSE ALAMIYOR SATIŞI YAPILSA NE OLUR YAPILMASA NE OLUR

10
4
yanıtYanıtla
TIKINASICI GURME:

EYYYYY. . . . . RÜTÜK. . . . HİÇ OLMAZSSA RAMAZANDA BARİ ŞU SUCUK REKLEMLARINI-YEMEK PRORAMLARINI DURDUR. . . BUNLAR FAKİR AİLELERE VE YAVRULARINA UYUŞTURUCUDANDA SİGARADAN DA DAHA ZARARLI. . . BOŞA YUTKUNAN İNSANLARDA GIRTLAK KANSERİ YAPABİLİR. . LÜTFEN UYUMAYIN RÜTÜK

11
1
yanıtYanıtla
KeçiörenmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kurbanda sucuk yaptırıyorduk o nolacak ?

6
4
yanıtYanıtla
mert:

etin kötüsü, kıymanın makinede kalanını suçuk yap. . millete et fiyatından sat. . bu mu esnaflık

10
0
yanıtYanıtla
bir dost:

Bu memlekette ne doğru düzgün ki hepimiz şans eseri yaşamıyor muyuz zaten garantisiz 1 sn sonra ne olacağımız belli değil

7
3
yanıtYanıtla
uzaktan bakan:

sacmalik , buyuk sirketleri kazandirmak icin

9
1
yanıtYanıtla
NAZİFE:

aaa üzüldüm

7
2
yanıtYanıtla
ET NE UNUTTUK:

ET NASIL BİRŞEY ? YENİYOR MU ?

7
1
yanıtYanıtla
vegan ali:

sucuk demek hayvan ölüsü demek. ha hayvan ha insan. . . hayvan yemeyiz artık. . bize yakışmaz. . ot yiyelim 100 yaşına kadar yaşayalım. ekmeğimizi zulme bandırmayalım.

3
5
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title