Haberler

Kartal Belediyesi'nden Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Kampanyası Şöleni

Kartal’da sağlık sektörüne yönelik projeler başlatan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Kampanyası” şöleninde çocuklarla biraraya geldi.

Kartal'da sağlık sektörüne yönelik projeler başlatan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Kampanyası" şöleninde çocuklarla biraraya geldi.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından 2011 yılında düzenlenen ve yerel yönetimlerin projelerinin yarıştığı Örnek Belediyecilik Proje Yarışması'nın "Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Projeleri" dalında ödüle layık görülen "Yıl Boyu Sünnet" projesi bu yılda şölen haline getirildi. Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen "Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Kampanyası" bünyesinde Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde şölen düzenlendi. Şölene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve sünnet olan çocukların aileleri katıldı.

"BULAŞICI HASTALIK RİSKİ ORTADAN KALKTI"

Çocuklar için hazırlanan sahne gösterileri ile başlayan programda salondakilere seslenen Başkan Öz, yıllardır yapılan sünnet projesinin Türkiye'nin dikkatini çekecek boyuta ulaştığını ifade etti. Sağlık açısından çocukların sadece hekimler tarafından sünnet edilmesi gerektiğinin altını çizen Öz, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bu iş Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de kabul edilerek 2015 yılından sonra tüm Türkiye'de hekimlerin yapacağı bir iş haline gelecek. Yani çocuklarımız Hepatit B, Hepatit C, AIDS gibi bulaşıcı hastalıklar riskinden kurtuldu. Böyle bir günde sizlerle beraber olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum."

Şenlikte Engin Dalbudak'ın yönettiği ve Üçgen Tiyatro tarafından sahnelenen Sihirli Düş adlı oyun sahnelendi. Ayrıca çocukların katıldığı Kum Boyama Atölyesi-Yüz Boyama Atölyesi-10D sinema gösterisi yapıldı. Palyaço, jonklör ve illüzyon gösterimlerinin yanı sıra düzenlenen kokteylde çocuklara çeşitli hediyeler de dağıtıldı.

Çocuklarını sünnet ettiren aileler, Belediye Başkanı Altınok Öz'ün doktor olmasından dolayı güven içinde çocuklarını sünnet ettirdiklerini söyledi.

Çocukların uzman doktorlar tarafından sünnet edilmesinin ileriki yaşlarda oluşabilecek sağlık problemlerini önlemesini amaçlayan proje kapsamında bugüne kadar binlerce çocuk sünnet edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kartal Belediyesi Süleyman Altınok Altınok Öz Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title