Haberler

Karşıyaka'daki Son Meclis'te Duygusal Anlar

Güncelleme:

Karşıyaka Belediye Meclisinin son toplantısı duygusal anlara sahne oldu.

Karşıyaka Belediye Meclisi'nin son toplantısı duygusal anlara sahne oldu. 2009-2014 döneminde Karşıyaka'da görev yapan Belediye Meclis üyeleri, son toplantılarında da "vefa"yı unutmadı. Meclis, Yeni Girne'de yapımı tamamlanma aşamasına gelen Konser Salonu'na CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adının verilmesi kararı alırken, Tevfik Sakıpağa, Hüseyin Gürler, Avni Yelkenbiçer, Temizocak, Ali Fuat İçsel ve Fahrünisa Kadıbeşegil'in adı da 6 ayrı parka verildi.

DUYGUSAL KONUŞMALAR

Karşıyaka Belediye Meclisi'nin beş yıllık süresinin son toplantısında duygusal bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cevat Durak, "Karşıyaka Belediye Meclisi beş yıl içinde önemli projelere imza attı. Bu güne kadar özveriyle çalışan arkadaşlarımın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Beklentimiz yeni başkan ve meclis üyelerimizin de aynı şekilde hizmet üretmesidir. Karşıyaka'nın önemli projelerinin hızla sürmesini istiyoruz. Marina, tramvay, stat projeleri bir an önce hayata geçirilmelidir. Kent dönüşümü ihmal edilmemelidir. Belediyeyi rantabl yönetmeye çalıştık. İller Bankası'ndan gelen payla ancak çalışanların maaşlarının yarısını karşılayabiliyorsunuz. Arsa ürettik, kaynak yarattık, yatırım yaptık. Hizmet ederken hiçbir zaman siyasi bakmadık, halkın yararını gözettik" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Necat Yılmaz da konuşmasında Karşıyaka Belediye Meclis kararları hakkında tek bir açılmış davanın olmadığını belirterek, bunun da ne kadar titiz bir çalışmayla hizmet ürettiklerinin göstergesi olduğunu söyledi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan Yeni Girne'deki Konser Salonu'na CHP geçen dönem Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adının verilmesi oy birliği ile geçti. Meclis Üyesi Rıfat Özer konuşmasında, "Deniz Baykal gibi önemli bir siyasetçinin isminin sesiz sedasız geçmesini kabul edemedim. O halkına hiçbir zaman yalan söylemedi, hiçbir zaman halkını kandırmadı" dedi. Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan da konuşmasında, "Bizler Deniz Baykal'ın eşini, çocuklarını, torunlarını hiç bilmeyiz. Bugünkü yapıya baktığımızda bunun ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Deniz Baykal parti içinde geldiği her noktaya kendi çabası ile ulaştı. İsmi verilen salon İzmir'in en büyük konser salonlarından biridir" diye duygularını dile getirdi.

KSK BAŞARISINA DESTEK

Meclis toplantısında ayrıca, tarihinde ilk kez Türkiye Kupası kazanan Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı'na prim verilmesi kararlaştırıldı. Kazanılan kupa salona getirilip Belediye Başkanı Cevat Durak'ın masasına konularak unutulmaması istendi. KSK eski başkanlarından Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan ile Mustafa Özçakar da yaptıkları konuşmalarda Karşıyaka Spor Kulübü'nün kentin tanıtımına büyük katkısı olduğu, belediyelerin her zaman sahiplenmesi gerektiği belirtildi. Oybirliği ile geçen karar ile Karşıyaka Belediyesi sporculara ve teknik heyete kişi başı 3'er bin TL verecek.

KSK'NİN 100 YIL MEYDANI

Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Mahallesi'nde yapımını tamamladığı meydana Karşıyaka Spor Kulübü 100. Yıl Meydanı adını verdi. Meydanda Karşıyaka Spor Kulübü'nün mücadele ettiği branşları simgeleyen heykellerin bulunduğu bir anıt yer alıyor. 15 Mart 2014 Cumartesi günü törenle gerçekleşecek açılışa CHP eski Genel Başkanı, Antalya milletvekili Deniz Baykal da katılacak.

GÜNEŞ ENERJİSİNDEN YARARLANILMASI

Belediye Meclisi'nde ayrıca Karşıyaka Belediyesi'nin Şantiye tesislerindeki araç otoparklarındaki gölgeliklerin çatıları ile Belediyeye ait arazide güneş enerjisinden yararlanılması kararı alındı. Oy birliği ile geçen karar gereği Karşıyaka Belediyesi gelir ortaklığı sözleşmesi ile güneş enerji santrali kurabilecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Çalışkan Deniz Baykal Cevat Durak Girne Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title