Haberler

Karsan, Bundan Sonra Hyundai'ye Çalışacak

Güncelleme:

2008'de PSA Peugeot Citroen ile imzaladığı sözleşmesi sona eren Karsan, Hyundai yatırımına hız verdi.

Çok markalı üretim yapan Karsan’ın, 2008 yılında PSA Peugeot Citroen ile imzaladığı 5 yıllık anlaşma bu yılın başında sona ererken, şirket, enerjisinin büyük bölümünü Hyundai Motor Company’nin Avrupa’ya yönelik olarak yeni geliştirdiği ticari aracın üretimine yöneltti. 

Hyundai markalı orta sınıf ticari araç, 2014’ün son aylarında banttan inmeye başlayacak.

HAZIRLIKLAR HIZLANDI

Karsan’ın Peugeot Partner ve Citroen Berlingo modellerinin üretimi için PSA ile imzaladığı 5 yıllık anlaşma, aralık ayının sonunda bitti. Bu döneme kadar Peugeot ve Citroen markalarına mühendislik hizmetleri vermenin yanı sıra 100 bin adedin üzerinde üretim yapan Karsan, BrenaMenarinibus için otobüs ve Karsan markalı minibüs üretimini de sürdürüyor. Karsan, şu sıralar Renault Truck ve PSA anlaşmalarının sona ermesinden doğan boşluğu, Hyundai ticari araç üretimiyle doldurmak amacıyla hazırlıklarına hız verdi.

‘AL YA DA ÖDE’ USULÜ

Güney Koreli Hyundai Motor Company (HMC) ile daha önce Hyundai Truck üretimi konusunda işbirliği yapan ve 2012 yılında yeni bir ticari aracın üretimi için anlaşma imzalayan Karsan, bunun için gerekli montaj hatlarının kurulumunu sürdürüyor.

Daha önce 260 milyon dolara malolacağı açıklanan yatırımın 60 milyon dolarlık bölümünün Karsan, kalan bölümünün ise HMC tarafından gerçekleştirileceği bildirilmişti. Hat kurulumunun son aşamaya geldiği belirtilirken, özellikle Avrupa’da satılacak aracın da hazır olduğu kaydediliyor. HMC’nin sıfırdan geliştirdiği araç, 3-6 ton arasında azami yüklü ağırlığa sahip olacak, aracın panelvan, hafif kamyon ve minibüs versiyonları da üretilecek.

YILLIK 30 BİN ADET ÜRETİM

Karsan’ın HMC ile yaptığı anlaşma uyarınca 7 yılda yaklaşık 210 bin adetlik bir üretim planlanırken, bunun yıllık 30 bin adet gibi bir rakamda gerçekleşmesi öngörülüyor. Gerektiğinde üretim adetlerinin 210 binin üzerine de çıkabileceği, tersi bir durumda da “al ya da öde” prensibinin devreye gireceği bildiriliyor. Yani HMC, planlanan ancak satın almadığı araçların bedelini Karsan’a ödeyecek.

Geçtiğimiz yıl Renault Truck ile anlaşması sonlanan Karsan, halen İtalyan BredaMenarinibus markasına üretim yapıyor. Kendi markasıyla “Jest” minibüs üretimi yapan, V1 adlı aracın geliştigrme çalışmalarını sürdüren Karsan, yine kendi adıyla iki küçük otobüs geliştirmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Citroen Peugeot Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title