Haberler

Kars'ta Bir Ailenin 4 Ayda Üç Çocuğunu Kaybetmesi

Arpaçay Kaymakamlığı, Tomarlı köyünde 4 ay içinde 3 çocuğunu kaybeden Güler ailesine talepleri üzerine yeni bir ev yapılacağını, olayın her boyutuyla takip edildiğini bildirdi.

Arpaçay Kaymakamlığı, Tomarlı köyünde 4 ay içinde 3 çocuğunu kaybeden Güler ailesine talepleri üzerine yeni bir ev yapılacağını, olayın her boyutuyla takip edildiğini bildirdi.

Olayla ilgili "Kamuoyunu etkileyebilecek ya da eksik bilgilendirecek" haberler üzerine, Arpaçay Kaymakamlığı yazılı açıklama yaptı.

Şubat ayında 2. çocuğunu ilk çocuğun vefatına benzer şekilde kaybeden aile ile iletişime geçilerek sürecin takip edilmeye başlandığı belirtilen açıklamada, sağlık sorunu bulunup bulunmadığının tespiti için diğer fertlerin gerekli tetkiklerinin yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Bunun yanında 2. ölüm neticesinde konunun aydınlatılması amacıyla Arpaçay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da vefat eden 2. çocuk, otopsi yapılmak üzere Erzurum Adli Tıp Kurumuna gönderilmiştir. Aile yaşadıkları bu zorlu süreçte yalnız bırakılmayarak gerek maddi (şubat, nisan ve mayıs aylarında yardımlar yapılmış) gerekse de manevi olarak (aile evinde sosyal yardım ve inceleme görevlileri tarafından ziyaret edilerek) kendilerine destek olunmuştur. Üçüncü ve basına yansıyan son vefat olayından sonra Zeynep ve Hacı Güler ailesi psikolojik olarak ölümlerin gerçekleştiği evde kalmak istemediklerini ve yeni bir ev taleplerini tarafımıza iletmiş olup Arpaçay Kaymakamlığı tarafından en kısa zamanda aileye yeni evleri yapılacaktır."

İkinci çocuğun vefatından sonra aile bireylerinin sağlık durumunun tespiti için yaptırılan tetkiklerin sonucu ve adli tıp raporu gelmeden çiftin 3. çocuklarını kaybettiği anımsatılan açıklamada, tetkik sonuçlarının ulaşmasının ardından gerekli tedbirlerin alınacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Ailenin yalnız olduğu ve kendileriyle ilgilenilmediği" izlenimi uyandırabilecek haberler yer aldığına dikkat çekilerek, "Konunun hassasiyeti nedeniyle toplumun dikkati bu olay üzerinde yoğunlaşmakta ve ailenin yaşamış olduğu durumdan dolayı daha duygusal hareket edilebilmektedir. Ayrıca sürecin başından beri olayla ilgili Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem tarafından Kars Valisi Günay Özdemir'e düzenli bilgi verilmekte ve olay her boyutuyla takip edilmektedir" ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Arpaçay Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title