Haberler

Kars-Digor-Tuzluca Yolu Yatırım Programına Alındı

AK Parti Kars Milletvetilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç, Kars Digor Tuzluca yolunun bölünmüş yol olarak 2013 yılı yatırım programına alındığını bildirdi.

AK Parti Kars Milletvetilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç, Kars-Digor- Tuzluca yolunun bölünmüş yol olarak 2013 yılı yatırım programına alındığını bildirdi.

Arslan ve Kılıç, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Kars- Digor kısmı 41 ve Digor-Tuzluca-Kağızman yol ayrımının da 40 kilometre olmak üzere toplam 81 kilometrelik devlet yolunun 26 metre genişliğinde bölünmüş yol haline geleceğini belirterek, ihale hazırlıklarının devam ettiğini kaydetti.

İhale tekliflerinin 2014 yılının ocak ayında, çalışmalara da ilkbahar mevsiminde başlanılacağını belirten Arslan ile Kılıç, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Yol bittiğinde Kars-Digor-Tuzluca yolu bölünmüş hale gelecek. Böylece Kars üzerinden geçen ülkemizin Kuzey-Güney eksenli önemli karayolu koridorlarından biri bitmiş olacak. Böylece hem Iğdır Dilucu, Gürbulak Sınır Kapıları ve ülkemizin güneyine, hem de Aktaş, Türkgözü Sınır Kapıları ve Karadeniz'e kolay erişim sağlanacak. Bu hattın yoğun kullanımı ile ilimiz ve ilçelerimize ticari anlamda da canlılık sağlanmış olacaktır. Herkesin 2014 yılı yatırım programıyla uğraştığı bir dönemde 200 milyon TL'sine mal olacak böyle bir projeyi 2013 yılı yatırım programına aldırmış olmaktan ziyadesiyle memnunuz." - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Arslan Tuzluca Digor Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title