Haberler

Kars Çayı'ndaki Balık Ölümleri

Güncelleme:

Kars Valiliği, kentteki Kars Çayı'nda görülen balık ölümlerinin, çayda meydana gelen ani oksijen kaybından dolayı olabileceğinin değerlendirildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce Kars Çayı'nın farklı noktalarından alınan su numunelerinin, gerekli analizlerinin yapılabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Referans Laboratuvarı ve Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürlüğü'ne gönderildiği belirtildi.

Kars Çayı'ndan alınan su numunelerine yerinde ve anlık analizler yapıldığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Alınan numuneler, Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOI), Toplam Fosfor, Toplam Kjeldahl Azotu ve Yağ-Gres, Çözünmüş Oksijen, Amonyum, Nitrit ve Nitrat parametreleri, yönünden analiz edilmiştir. Tahlil neticesinde, tahlili yapılan suyun, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği'nde yer alan alıcı ortam deşarj standartlarının altında olduğu, yine laboratuvar sonuçlarına göre sudaki azot bileşikleri (Amonyum, Nitrit ve Nitrat) ve çözünmüş reaktif fosfor miktarının yüksek olduğu, çözünmüş oksijen miktarının ise düşük çıktığı tespit edilmiştir."

Açıklamada, "Elde edilen veriler ışığında Kars Çayı'nda meydana gelen balık ölümlerine, çaya karışan şehir kanalizasyonunun ya da Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren süt işleme tesis atıklarının sebep olmadığı, balık ölümlerinin meydana geldiği dönemdeki şiddetli yağışlarda yağmur sularıyla suya taşınan organik maddelerin suda bulunan amonyum ve nitrit miktarını artırması ile çayda meydana gelen ani oksijen kaybının balık ölümlerine sebebiyet vermiş olabileceği değerlendirilmektedir" denildi. - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Elazığ Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title