Haberler

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'dan İçme Suyu Açıklaması

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, kendi evinde şebeke suyu kullandıklarını belirtti.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, kendi evinde şebeke suyu kullandıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, makamında düzenlediği basın toplantısında son günlerde içme suyu ile ilgili kentte göndeme getirilen iddiaları yanıtladı.

Geçen yılda bu aylarda benzer sıkıntıların yaşandığını ifade eden Başkan Murtaza Karaçanta, "Bu yıl da yine bu mevsimde aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Ben bunu basın yoluyla vatandaşlarımıza duyurmak istedim. Bu konuda rahatsızlık duymalarını istemedik. Vatandaşlarımızın bilmelerine gerek duyduğumuz bir şey var ki, her gün oradaki görevli arkadaşlarımız tarafından sularımız kontrol altındadır. Her gün tahlil yapılıyor. Su arıtma tesisinde yapmış olduğumuz kontrolün dışında, mahalle mahalle su numuneleri alarak kontrolünü yapıyoruz" dedi.

Mevsimsel olarak havaların sıcak ve kurak olması nedeniyle suda bir renk bozukluğu meydana geldiğine dikkat çeken Karaçanta, "Bir zararı olmuş olsa, bizde buna kesinlikle müsaade etmeyiz, Devlet Su İşleri de müsaade etmez, İl Sağlık Kurulu da müsaade etmez. Tahlil sonuçları da şuan elimizde ve bunları da sizlerle paylaşıp kamuoyunun bu konuda rahatlamasını istiyorum. Ama daha yenisi olsun diye, sizlerinde görmesi bakımından dün itibariyle yapmış olduğumuz tahlil sonucunu sizlerle paylaşmak istedim. Dün itibariyle yapmış olduğumuz tahlil sonucuna göre, mandan değerleri Dünya standartların altında ama Türk standartlarının azda olsa üzerindedir. İnsan tüketimi amaçlı sular hakkındaki yönetmeliğe göre, alınan su numunelerinin sonuçları, mandan hariç bırakılan tüm değerler bakımından standartlara uygundur" diye konuştu.

Bu mandan'ın da daha alt seviyelere inebilmesi için devamlı ilaçlama yöntemiyle kontrol altında tutmaktayız diyen Karaçanta, "Bilinmesi gereken bir şey var ki, ufacık bir sorun olmuş olsa dahi şehirde belediye olarak tüm hemşehrilerimize su dağıtırız. Hazır su dağıtırız ama yinede hastalıkla suyu hemşehrilerimize vermeyiz. Bırakın vatandaşlarımızın hastalıklı suyu içmelerini temizlikte dahi kullandırmayız. Onun için biz bunu devamlı kontrol altında tutuyoruz. Sizlerinde bilmesini istedik. Sizler aracılığı ile hemşehrilerimiz bilgi sahibi olurlar. Bundan sonrada her hangi bir huzursuzluk yaşamayacaklar. Her ne kadar sıcak havalardan dolayı bir kuraklık yaşansa da, bizim Bayburt barajındaki suyumuz yeterlidir. Onun dışında birde Çerme'den günlük 15 bin metreküp su alıyoruz. Şehrimize her gün 32 bin metreküp su veriyoruz. Yani 24 saat akabilecek seviyenin üzerinde su veriyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsunlar sularımızda her hangi bir sıkıntı yoktur. Suların bulanık aktığı yerlerde mandandan dolayı hafif kirlilik vardır. Zaten hemşehrilerimizi huzursuz eden de budur. Ama o renk kirliliği, bozukluğu sağlığa zararlı değildir. Bunu bizim teknik personelimiz yapmış olduğu tahlillerde, almış olduğu sonuçlarda belgelemiştir. Benim kendi evimde eşim ve çocuklarım dahil olmak üzere çeşme suyu kullanıyoruz" diye konuştu. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murtaza Karaçanta Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title