Haberler

Karışan Cenazeler Teslim Edildi

Zonguldak'ta Karışan Cenazeler Gerçek Sahiplerine Teslim Edilmeye Başlandı.

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında cesedi çıkarılan 28 işçiden, cenazeleri karıştığı iddia edilenlere yapılan DNA testleri tamamlandı. Açılan 6 mezardan çıkarılan cenazeler gerçek sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Alınan bilgiye göre, 17 Mayıstaki grizu patlamasının ardından bazı ailelerin, cenazelerin karıştığı yönündeki iddiaları üzerine yapılan DNA testleri sonuçlandı. Test sonuçlarına göre, kimliği belirlenemediği için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgunda cenazesi bekletilen 3 işçinin Kadir Ötgüç, Hasan Ersin ve İlker Bebek olduğu belirtildi. Maden ocağında ulaşılamayan işçilerin ise Engin Düzcük ve Dursun Kartal olduğu belirlendi.

Ötgüç'ün ailesine teslim edilen cenazenin, maden mühendisi Ramazan Yavuz'a, Yavuz'a ait sanılarak defnedilen cenazenin Murat Özbay'a ait olduğu belirlenen testler sonucunda, Hasan Ersin diye defnedilen cenazenin de Ahmet Karabektaşoğlu'nunki olduğu tespit edildi. Ersin'in cenazesinin ise morgda bekletilen 3 cenaze arasında yer aldığı öğrenildi.

Engin Düzcük sanılarak toprağa verilen cenazenin Erdem Alkin, İlker Bebek diye defnedilenin Sabri Özdal olduğu, Düzcük'ün maden ocağından çıkarılamayan 2 işçiden birisi olduğu anlaşıldı. Özdal sanılarak toprağa verilen cenazenin ise Erkan Taşdemir'inki olduğu kaydedildi.

Yanlış defnedilen cenazelerin mezarları açılarak çıkarıldığı ve getirildiği Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde ailelerine teslim edilmeye başlandığı bildirildi. Facianın ardından Ahmet Karabektaşoğlu, Dursun Kartal, Erdem Alkin, Erkan Taşdemir ve Murat Özbay'ın ailesi, cesetleri teşhis edememişti.

AİLELERİN TEPKİSİ

Yaşamını yitiren işçilerden Kadir Ötgüç'ün kardeşi Ramis Ötgüç, cenazelerde yaşanan karışıklığın kendilerini daha da üzdüğünü belirterek, şöyle dedi:

''Ben de aynı ocakta ve aynı vardiyada ama TTK bünyesinde çalışıyordum. Patlama sırasında malzeme almak için dışarıya çıkmıştım. Zannediyorum o anda ağabeyim ve arkadaşları yemek yiyorlardı, çünkü genelde kafaların üst kısmından zarar görmüşler. Ağabeyimin parmaklarının uçları da kopmuş. Ben burnunun yapısından o olduğunu teşhis ettim ama insan yanılabiliyor. Cenazelerin karışıklığı bizi daha da üzdü.''

CENAZELER YENİDEN DEFNEDİLDİ

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında cesedi karıştırılan madencilerden Erdem Alkin ve eniştesi Ahmet Karabektaşoğlu'nun cenazeleri yanlış gömüldükleri mezardan çıkartılarak tekrar defnedildi.

Patlamanın ardından cesedi çıkarılan 28 işçi arasında yer alan Engin Düzcük sanılarak toprağa verilen Erdem Alkin ile ''Hasan Ersin'' diye defnedilen Ahmet Karabektaşoğlu'nun cenazelerinin karıştığı, DNA testi sonucu belirlendi.

Düzcük'ün maden ocağında ulaşılamayan 2 işçiden birisi, Ersin'in ise Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgunda teşhis edilemeyen 3 işçi arasında yer aldığının tespitinin ardından açılan mezarlardan, Alkin ve Karabektaşoğlu'nun cenazeleri çıkarılarak ailelerine teslim edildi.

Alkin ve eniştesi Karabektaşoğlu için Kardeşler köyünde düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Zonguldak Valisi Erdal Ata, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu ve vatandaşlar katıldı.

Köy meydanında ambulansların içinden cenazeler çıkarılmadan kılınan cenaze namazının ardından Alkin ve Karabektaşoğlu'nun cenazeleri, aile mezarlığında toprağa verildi. Madencilerin yakınları, güçlükle sakinleştirildi.

İLKER BEBEK'İN CENAZESİ

Kilimli beldesinde 21 Mayısta ''İlker Bebek'' diye defnedilen madencinin Sabri Özdal olduğu DNA testiyle belirlenmesinin ardından işçinin cenazesi mezarlıktan çıkarılarak ailesine teslim edildi.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgunda teşhis edilemeyen 3 işçi arasında olduğu belirlenen Bebek'in cenazesi de ailesi tarafından teslim alındı. Bebek'in cenazesi Yayla Mahallesi'ndeki törenin ardından, Özdal'ın çıkarıldığı mezara defnedildi.

Bebek'in eşi Fatma, eşinin ölümü ve cenazelerin karışmasıyla iki kez üzüntü yaşadıklarını belirterek, ''Eşimin yüzü bana gösterilmedi. Ben teşhis etseydim bu karışıklık yaşanmazdı. Bize cenazede kolunda saat olduğu söylendi, oysa kocamın saati yoktu'' dedi.

Bebek'in kardeşi Fikret Bebek de ağabeyinin ailesine 365 lira maaş bağlandığını, bununla geçinmelerinin zor olduğunu kaydetti.

Madencinin 3 yaşındaki oğlu Halil Tufan'ın, babasının mezarı başında ''Babam burada yatıyor, baba kalk'' diye seslendiği duyuldu. Halil Tufan'ın elleriyle babasının mezarının toprağını açmaya çalışması üzerine yengesi ''günah oğlum yapma'' diyerek çocuğu uyardı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title