Haberler

Kardeşlik Gecesi Etkinliği

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: "Güpegündüz, dünyanın gözü önünde bir darbe oluyor, Tahrir'i tanklar basıyor, Cumhurbaşkanını askeri cunta görevinden alıyor. Ve iki yüzlü bazı ülkeler, darbeye darbe bile diyemiyor"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Güpegündüz, dünyanın gözü önünde bir darbe oluyor, Tahrir'i tanklar basıyor, Cumhurbaşkanını askeri cunta görevinden alıyor. ve iki yüzlü bazı ülkeler, darbeye darbe bile diyemiyor" dedi.

Sultangazi Cebeci Şehir Parkı'nda, Beyaz Hareket Derneği'nce düzenlenen "Kardeşlik Gecesi Etkinliği"nde konuşan Bağış, Türkiye'nin her geçen gün daha iyi noktalara doğru gittiğini belirterek, geçen ay IMF'ye olan borcunu bitiren Türkiye'nin IMF'ye borç vermek için müzakerelere başladığını söyledi.

İstanbul'a yapılacak 3. Havaalanı ve 3. Köprü'nün inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren Bağış, "40 yıldır bu ülkenin kanını emen terör belası son buluyor. Çözüm süreci içerisinde, terör örgütü üyeleri Türkiye'den çekilmeye başladılar. Türkiye AK Parti iktidarı öncesi borçlanırken ödediği faiz yüzde 63'tü. İlk defa yüzde 4.6'yla borçlanan bir devlet ve hazine gördük. İşsizlik rakamları, üyesi olmaya çalıştığımız AB'nin yarısına, yüzde 8.8'e düştü. Bundan rahatsız olan bazı çevreler, İstanbul'da 5-6 tane ağacı bahane edip Türkiye'yi birbirine katmaya çalıştılar" diye konuştu.

Kimsenin demokratik hakkını kullanmasına karşı olmadıklarını anlatan Bağış, şöyle devam etti:

"Ama şiddete başvurmak kimsenin haddi değil. Başbakanımız defalarca söyledi. İnancından şüphesi olmayan, inanç hürriyetine karşı çıkmaz. Bu gösterilerin arkasında olanlar, kardeşi kardeşe kırmak istediler. Bu millet Ankara, İstanbul, Erzurum, Samsun ve Kayseri'nin meydanlarında bu oyunu bozdu. 'Siz ki Menderes'i astınız, Özal'ı zehirlediniz. Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirmeyiz' dedi."

"Biz dersi sadece milletimizden alırız"

Bağış, Mısır'da büyük bir gerginlik yaşandığını söyleyerek, "Mısır halkının ve Mısır'daki kardeşlerimizin yanındayız" dedi.

Egemen Bağış, şunları kaydetti:

"70 yıl boyunca dikta ile yönetilen ve adeta kanı emilen insanların son bir yılda demokrasiyi bulmuşken, demokrasiden koparılması çok enteresandır. Güpegündüz, dünyanın gözü önünde bir darbe oluyor, Tahrir'i tanklar basıyor,  Cumhurbaşkanını askeri cunta görevinden alıyor. ve iki yüzlü bazı ülkeler, darbeye darbe bile diyemiyor. Dünyanın vicdanı haline getirdiğiniz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Davos'ta 'one minute' dediği gibi, Mısır'da da darbeye 'darbe' dedi. Türkiye'de müebbet muhalefete mahkum olmuş, ana muhalefet partisi, 'darbeye karşıyız ama, lakin' gibi kelimelerle, hala oradaki darbeci zihniyete destek vermeye çalışıyor. Adını ağzına almak istemediğim bazı milletvekilleri, 'AK Parti bundan ders alsın' diyor. Biz dersi sadece ve sadece milletimizden alırız."

Muhalefetin tutumunu eleştiren Bağış, "İnşallah gelecek seçimlerde Sultangazi'de, İstanbul'da ve Türkiye genelinde sayın Başbakanımızın alnı ak yüreği pak bir şekilde o Kılıçdaroğlu'na, o piskevütçü Bahçeli'ye gerekli mesajı vermesini sağlayacağız. Demokrasinin sesi tencere, tava, korna sesiyle olmuyor" ifadesini kullandı.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da Sultangazi'nin güzel bir kardeşlik örneği verdiğini belirterek, Beyaz Hareket Derneği'nin düzenlediği kardeşlik gecesini, ramazan ayında düzenleyecekleri etkinliklerle sürdüreceklerini dile getirdi.

Beyaz Hareket Derneği Başkanı Aydın İnci ise amaçlarının kardeşlik gecesiyle Türkiye'nin kardeşlik kültürüne katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

Mehter takımının konser verdiği etkinlikte, Dünya Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması birincilerinden Selman Okumuş, Kur'an-ı Kerim okudu ve ilahiler söyledi.

Sema gösterisi de yapılan gecede, Beyaz Hareket Derneği'ne destek verenlere ve etkinliğe sponsor olanlara plaket verildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Egemen Bağış İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title