Haberler

Kardeş Ülkeye Eğitim Seferberliği

Güncelleme:

Yeryüzü Doktorları desteğiyle Azerbaycan'da radyoloji alanında seminer ve eğitimler düzenlendi.

Yeryüzü Doktorları desteğiyle Azerbaycan'da radyoloji alanında seminer ve eğitimler düzenlendi. Proje kapsamında Bakü ve Gence illerinde Azerbaycanlı üniversite hocaları ve doktorlarla birlikte toplantı ve seminerler gerçekleştirildi, Azerbaycan Tıp Üniversitesi öğrencilerine dersler verildi. Seminerleri, Kanada'dan gelen Yeryüzü Doktorları Gönüllüleri Radyoloji uzmanı Doç. Dr. Münire Gündoğan ve Doç. Dr. Errol Colak verdi.

Yeryüzü Doktorları ve TİKA Bakü Ofisi Koordinatörlüğünde; Azerbaycan Tıp Üniversitesi ortaklığı ve Azerbaycanlı Milletvekili Melahet Ibrahimgizi'nin desteği ile Azerbaycan'da radyoloji seminerleri düzenlendi. 2 Nisan – 10 Nisan tarihleri arasına Bakü ve Gence illerinde Azerbaycanlı üniversite hocaları ve doktorlarla birlikte Radyoloji alanında yuvarlak masa toplantıları ve eğitim seminerleri düzenlendi. Seminerler kapsamında Azerbaycan Tıp Üniversitesi öğrencilerine dersler verildi.

Yeryüzü Doktorları Gönüllüleri; Dalhouise Üniversitesi Öğretim Görevlisi, IWK Sağlık Merkezi Radyoloğu Doç. Dr. Münire Gündoğan ve Toronto Üniversitesi Medikal Görüntüleme Dairesi Öğretim Görevlisi, St. Michael's Hospital Radyoloğu Doç. Dr. Errol Çolak, Azerbaycan Tıp Üniversitesindeki doktor ve uzmanlara tecrübelerini aktardı.

ATÜ Rektörü Prof. Dr. Ehliman Emiraslanov, Türk doktorların tecrübesinin önemli olduğunu ifade ederek Yeryüzü Doktorları ve TİKA'nın başlattığı programa üniversite olarak her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi. Azerbaycanlı Milletvekili Melahat Hasanova da Yeryüzü Doktarları gönüllüsü doktorların yıllardır Azerbaycan'a gelerek, dağ köylerinde, ulaşılması zor bölgelerde insanları tedavi ettiğini hatırlatarak, bu faaliyetin TİKA tarafından her zaman desteklendiğini ifade etti.

Salı günü Bakü'de resmi açılışı yapılan programın öğretim üyeleri ile yuvarlak masa toplantıları ve vaka incelemeleri bölümü de verimli geçti. Uzmanlara yönelik ilk eğitim Gence'de Başkonsolos ve TİKA Koordinatörünün katılımıyla başladı. Ardından katılımcılara sertifikaları teslim edildi. Eğitim ve ziyaretlerin yıl sonuna doğru birkaç kez daha tekrarlanması planlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Azerbaycan Gündoğan Kanada Bakü Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title