Haberler

Kardeş Şehirden Başkan Savaş'a Ziyaret

Hatay’ın kardeş şehri Almanya’nın Aalen kenti Belediye Başkanı Thilo Rentschler ve beraberindekiler kardeşliğin 20. yıl anısına Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti.

Hatay'ın kardeş şehri Almanya'nın Aalen kenti Belediye Başkanı Thilo Rentschler ve beraberindekiler kardeşliğin 20. yıl anısına Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Savaş, Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler ve konuk heyete teşekkür etti.

Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler, cana yakın Hatay halkının misafirperverliğinden çok memnun kaldığını dile getirerek Başkan Savaş'a teşekkürlerini iletti.

Dünyada bulunan 23 medeniyetin 13'ünün Hatay'da olduğunu ve buradaki halkın iç içe kardeşçe yaşadığını vurgulayan Savaş, "Bu bizim için çok büyük mutluluk ve gurur. Habib-i Neccar Camii'nin Hatay'a İslamiyet'in yayılmasında büyük önemi var" dedi. Hıristiyanlık dininin de Saint Pierre Kilisesi'nden yayıldığını belirten Savaş, "Yıllar önce Hatay'da hakim olan din diğer insanların din değiştirmesine hiç karışmamıştır. Birbirlerini olduğu gibi sevmişlerdir. Bu yüzden bu şehirde hiçbir problem yaşamadan kardeşçe hoşgörü içerisinde yaşıyoruz" diye konuştu.

Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler, burada bulunan 2 milyon mülteciye bakmanın çok zor olduğunu, Antakya - Hatay ve Aalen beraberliği için buradaki mültecilere yardım etmek istediklerini söyledi.

Başkan Savaş ise 2 milyondan fazla mültecinin burada kalması ve rahat etmesinin en büyük nedeninin Türk toplumunun misafirperverliği olduğunu ifade etti. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Almanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title