Haberler

Karapürçek Yağlı Güreşleri Nefesleri Kesti

Bu yıl 23'üncü kez düzenlenen, Anadolu'nun en büyük güreş organizasyonu Karapürçek Yağlı Güreşleri her yıl olduğu gibi bu yıl da nefesleri kesti.

Bu yıl 23'üncü kez düzenlenen, Anadolu'nun en büyük güreş organizasyonu Karapürçek Yağlı Güreşleri her yıl olduğu gibi bu yıl da nefesleri kesti. Nefes kesen mücadeleler sonucunda "başpehlivan" ünvanı, rakibi Hüseyin Şahinal'ın sırtını yere getiren Şaban Yılmaz'ın oldu.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de ev sahibi olarak güreşleri gün boyunca izledi. Başkan Tiryaki'yi siyasiler ve bürokratlar da yalnız bırakmadı. AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara milletvekili Haluk İpek, AK Parti Ankara milletvekili Emrullah İşler, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Koordinatörü Mehmet Ayhan, Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcıları Yunus Keleş, Gökalp Yılmaz, Tuncay Temel ve Saim Parlak'ın yanı sıra Altındağ Belediyesi meclis üyeleri ve çok sayıda güreş sever de gün boyunca güreşleri izleyenler arasındaydı.

Her yıl olduğu gibi Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce güreşçinin katılımıyla gerçekleşen Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde, güçlerini er meydanında gösteren güreşçiler gün boyu süren müsabakalarda rakiplerini elemeye çalıştı. Sabahın erken saatlerinde miniklerin güreşleriyle başlayan müsabakalar, öğleden sonra Büyükler, Başaltı ve Başpehlivanların güreşleri ile devam etti. Karapürçek Güreş Alanı'nda rakipleriyle kıyasıya mücadeleler sergileyen güreşçiler, güreş severlere güzel bir gün yaşattı. Yağlı güreşlerin olmazsa olmazı güreş ağalığı ise yapılan ihaleyle İpek İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İpek'in oldu. 3 yıldır ağalık görevini üstlenen Seyit Koca, ünvanını İpek'e devretti.

Final maçında ise heyecan doruğa ulaştı. Rakibinin sırtını yere getirmek için uzun süre mücadele eden Şaban Yılmaz ve Hüseyin Şahinal, tribünlere coşku dolu anlar yaşattı. Yaklaşık 45 dakika süren final müsabakasında zafer Şaban Yılmaz'ın oldu. Başpehlivanlık ünvanını alan Yılmaz, madalyasını ise Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin elinden aldı.

Karapürçek Yağlı Güreşleri'nin, ülkenin en önemli güreşlerinden biri sayıldığını, bunun nedeninin düzenli ve titiz bir organizasyon olması ve sadece spora odaklanması olduğunu söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki "Karapürçek bir er meydanıdır ve bunun bilincinde olan sporcular burada kendi kategorilerinin en iyisi olabilmek için ter dökmektedirler. Ata sporuna olan ilginin her geçen yıl artmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyorum. Altındağ Belediyesi olarak ata sporumuz olan güreşe destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Yağlı güreşlerin fanatik izleyicisi olduğunu belirten Hüseyin Çolakoğlu "Türkiye'de nerede yağlı güreş varsa, oraya giderim. Bu benim için bir hobiden de öte, bir hastalık. Çok sıkı takipçisiyim. Karapürçek Güreş Alanı'nda güreş izlemek ise çok keyifli. Tribünler, organizasyon, sporcular, her şey çok başarılı. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Tiryaki Şaban Yılmaz Haluk İpek Karapürçek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title