Haberler

Karapınar'da Hijyen Eğitimi Protokolü İmzalandı

Güncelleme:

Karapınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, esnafa yönelik hijyen eğitimi konusunda protokol imzaladı.

Karapınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, esnafa yönelik hijyen eğitimi konusunda protokol imzaladı.

Oda Başkanı Mustafa Zengin, toplantıda yaptığı konuşmada, toplum sağlığını ilgilendiren işler ve gıda üretiminde faaliyet gösteren üyelere gerekli eğitim ve belgelerin verilmesini sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Hijyen Eğitimi Yönetmeliği gereğince, çeşitli sıhhi ve gayri sıhhi iş yerlerinde çalışanlardan istenen portör muayeneleri yerine hijyen eğitimi uygulamasına geçildiğini belirten Zengin, şunları kaydetti:

"Artık iş yerlerinde yapılacak denetimlerde hijyen eğitimi belgesi sorulacak. Üyelerimizin mağdur olmamaları adına bu eğitimi almaları konusunda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile protokol imzaladık. Gerekli nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi hususunda kurumlar arası iş birliği sağlamış olacağız. Eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı mesleki eğitim merkezlerinde verilecek. Üyelerimiz tarafından odamıza yapılacak başvurular doğrultusunda her eğitim programı için yeterli sayıya ulaşıldığında sınıflar açılacak. Eğitimler sonunda kursiyerlere hijyen eğitimi sertifikaları verilecek. Kurs süreleri en az 8 saattir. Üyelerimizi iş yerlerinde çalışan personeline hijyen eğitimi aldırmaya davet ediyor, bu vesileyle Halk Eğitim Müdürümüz Ahmet İçlan'a işbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum." - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title