Haberler

Karaoğlu: "İşçi Kıyımına Verilen Cevap Trajikomik"

AK Parti Sarıçam İlçe Başkanı Hasan Karaoğlu, Sarıçam Belediyesi’nde yaşanan işçi kıyımıyla ilgili belediyenin sessiz kalırken, MHP ilçe başkanının yaptığı açıklamanın ise trajikomik olduğunu söyledi.

AK Parti Sarıçam İlçe Başkanı Hasan Karaoğlu, Sarıçam Belediyesi'nde yaşanan işçi kıyımıyla ilgili belediyenin sessiz kalırken, MHP ilçe başkanının yaptığı açıklamanın ise trajikomik olduğunu söyledi.

Karaoğlu, yaptığı açıklamada, Sarıçam Belediyesi'nde işten çıkartılan 9 kişinin yanında olduklarını ifade ettikleri açıklamanın yankısının farklı yerden geldiğini söyledi. Hem kendilerinin hem de Sarıçam halkının bu konuda yapılacak açıklamayı Sarıçam Belediyesi Başkanından beklerken açıklamanın belediye başkanının basın sözcülüğüne soyunan MHP ilçe başkanından gelmesinin takdire şayan bir olay olduğunu ifade eden Karaoğlu, "Öncelikle ortada bir mağduriyet varken bunu görmezden gelmek tam tersine belediye başkanının yıpratılmak için bizim açıklamamızın yapıldığı düşüncesi talihsizce bir açıklama olmuştur. Ramazan ayının ortasında evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan insanların sırf siyasi olarak belediye başkanının kendi siyasi görüşündekilere yer açmak adına yapmış olduğu bu kıyıma sessiz kalmamız beklenemez ve kabul edilemez" dedi.

Hasan Karaoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Hem belediye başkanına, hem sözcüsü ilçe başkanına öncelikle şunları sormak istiyorum. Çıkardığınız işçilerin bankamatikçi olduğunu söylemişsiniz. Öyleyse 1,5 yıldır neden bu duruma göz yumup suç işlediniz? Bankamatikçi dediğiniz ve işten çıkardığınız kişilerin işe gelmediğini belgeleyebilir misiniz? Belgeleyemezseniz bu kişileri geri almaya söz verir misiniz? Bankamatikçi çalıştırdığınızı itiraf ederek haksız yere maaş verdiğiniz daha kaç tane işçiniz var? Bankamatikçi belediye çalışanları varsa, siz Sarıçamlının parasını har vurup harman savurma yetkisini kimden aldınız? Hukukçu bir belediye başkanı olarak, işlediğiniz suçun savcılıkça incelenmesi için müfettişlerin gelmesine tepki verecek misiniz?" - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıçam Belediyesi Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title