Haberler

Karantinalı Despina" 29 Ocak'ta İzmirlilerle Buluşuyor

Konak Belediyesi önemli bir kültür etkinliğine daha imza atıyor.

Konak Belediyesi önemli bir kültür etkinliğine daha imza atıyor. Attila İlhan'ın şiiri ile ünlenen, Dr. Yılmaz Karakoyunlu'nun yazdığı "Karantinalı Despina" 29 Ocak'ta sanatseverlerle buluşuyor.

Cumhuriyet tarihinin siyasi ve toplumsal olaylarını ele alan romanları ile tanınan önemli edebiyatçılarımızdan ve eski bakanlardan Dr.Yılmaz Karakoyunlu tarafından kaleme alınan 'Karantinalı Despina müzikali' Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon'da sahnelenecek. İzmirli şair, roman, deneme yazarı, gazeteci ve eleştirmen Attila İlhan'ın ünlü şiiri "Bir gül takıp da sevdalı her gece saçlarına.Çıktı mı deprem sanırdın 'kara kız' kantosuna" dizeleri ile başlayan şiirinden yola çıkarak oyunlaştırılan Karantinali Despina müzikali izleyiciyle buluşacak.

Müzikalin; Genel Sanat Yönetmenliğini İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Tuba Sanatçısı ve eski müdürü Kenan Gökkaya yaptı. Oyunun şiir ve anlatımlarını Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ gerçekleştirdi. Ünlü Türk kantocusu, ses sinema ve tiyatro sanatçısı Nurhan Damcıoğlu da dünden bugüne kantolarla solist olarak yer alacak. İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Solist Sanatçısı Derya Gönüldaş ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı Oğuz Çimen ise döneme ait Tangolar, Valsler, Türkçe ve Rumca şarkılar seslendirecek. İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları Balerin Burcu Olguner ve Balet Görkem Dizdar da döneme ait Tango, Vals, Operet ve Zeybeklerle müzikale görsellik katacak. Ayrıca İzmir tarihi dokuları ile Karantina'dan Agora Antik Kenti'ne, Kadife Kale'den Konak Saat Kulesi'ne kadar; İzmirli Resim ve Heykel Sanatçısı Cahit Koççoban tarafından etkinlik esnasında 3x2 metrelik 4 ayrı tuvale resimler de yapılacak.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, kentine ve kültür değerlerine sahip çıkan bir anlayış ile Karantinalı Despina Müzikali'ne ev sahipliği yaptıklarını hatırlatarak," Karantina'nın Konak ilçemizde bulunması ve konunun bu sınırlar içerisinde geçmesi nedeni ile projeyi sahiplendik. Önemli bir kültür hizmeti olacak. Ayrıca ülkemizin en prestijli konser mekanı olan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ni bu etkinliğimize tahsis eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyorum"dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yılmaz Karakoyunlu Ahmed Adnan Saygun İzmir Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title