Haberler

Karanfilköy'de Hıdırellez ve Anneler Günü Coşkusu

Beşiktaş Belediyesi’nin destekleriyle Karanfilköy’de düzenlenen geleneksel Hıdırellez Şenliği, Anneler Günü’nün coşkusuyla renkli görüntülere sahne oldu.

Beşiktaş Belediyesi'nin destekleriyle Karanfilköy'de düzenlenen geleneksel Hıdırellez Şenliği, Anneler Günü'nün coşkusuyla renkli görüntülere sahne oldu.

Akatlar Kültür ve Dayanışma Derneği, Beşiktaş Belediyesi'nin desteği ile Karanfilköy de geleneksel Hıdırellez ve Anneler Günü Şenliği düzenledi. Etkinliğe katılan mahalle sakinleri, halaylar çekip çocuklar ve annelerin ayrı ayrı oluşturduğu koro ile adeta kulaklarının pasını sildi. Renkli görüntülerin sahnelendiği şenlikte farklı yörelerden getirilen yemeklerde ikram edildi.

Şenliğe çocuğu ile birlikte katılan annelerde Tülay Balcılar eğlendiklerini ifade ederek, "Çok güzel bir gün anneler günü olması zaten özel bütün ölmüş annelerin ruhları şad olsun.  Eğleniyoruz güzel gidiyor. Çocuğum biraz eğlenmek istedi onunla birlikte katıldık" dedi.

Çocuğunun kendisine çiçek vermesi ile mutlu olan Nermin Güngör ise mutluluğunu dile getirerek, "Böyle bir etkinlik düzenlediği için çok mutluyum. Beşiktaş Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"ANNELERİN İNANCIMIZDAKİ YERİ ÇOK FARKLI"

Etkinlikte vatandaşlar ile yakından ilgilenip ikram edilen yöresel yemekleri tadan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, günün önemine değinerek, "Benim açımdan bugünün başka bir önemi var. Annemi ben bundan 7 sene önce Anneler Günü'nde kaybettim. İnşallah yarından sonra da memlekete gidip, ziyaretini yapacağız. Tabii Allah'ın en önemli yaratıcılık gücünü paylaştığı varlıktır kadınlar. Dolayısı ile onların bizim yerimizde ve inancımızda yeri çok başka. Bunun gereğini biz erkekler yapamıyoruz. İslam inancı ve kültürümüz gereği de çok farklı noktada olması gereken kadını bir kere de hatırlamaya vesile olan Anneler Günü çok önemli. Atatürk'ün annelere verdiği değer Hz. Peygamber'in kadına verdiği değer bence en büyük mesaj ama o mesajı almayan erkek toplumuna bir kere daha, bende dahil vermek gerekiyor. Ben anneler gününü kutluyorum. Hıdrellez'in daha güzel bir bahar ve yaz olmasını diliyorum. Karanfilköy Gelenekleri geleneksel şenlikler, her sene hıdrellezi bu şehrin kalbinde Beşiktaş'ın en güzel noktasında kutluyoruz. Burası zor bir bölge yeşillikleri korunmuş. İnşallah yeşillikleri korunmuş Karanfilköy'ü sürdürebiliriz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beşiktaş Belediyesi Anneler Günü Hıdırellez Balcılar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title