Haberler

Havaların Soğuması İle Antigribal Kullanımı Arttı

Güncelleme:

Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte eczanelerde en çok antigriballer ve çinko içeren ilaçların satıldığını söyledi.

Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte ortaya çıkan hastalıklar sebebiyle eczanelerde en çok antigriballer, bitkisel öksürük şurubu ve çinko içeren ilaçların satıldığını söyledi.

Hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda artış yaşanıyor. Hava sıcaklıklarına bağlı olarak oluşan hastalıklarda kimi vatandaşlar doğal yollarla tedaviyi seçerken kimi vatandaşlar da eczaneleri kullanıyor. Bu dönemde sıkça kullanılan ilaçlar hakkında bilgiler veren Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, bu dönemde eczanelerde en çok antigriballer, bitkisel öksürük şurupları ve çinko içerin ilaçlar satıldığını belirtti. Vatandaşların bilinçsiz bitkisel ürün kullanmaması gerektiğine dikkat çeken Karamanlı, kullananların ise mutlaka eczacı danışmanlığı alması gerektiğine vurgu yaptı.

"İLAÇ KULLANIMINDA ECZACI DANIŞMANLIĞI ÇOK ÖNEMLİ"

Sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklardan korunmak için kullanılması gereken ürünler hakkında konuşan Karamanlı, "Havalar soğumaya başladı ve gribal hastalıklar artmaya başladı. Eczaneler olarak biz bu dönemde vatandaşlarımıza danışmanlık almalara ilaç veya bitkisel ürün almalarını öneriyoruz. Bu dönemde vatandaşlarımız bitkisel ürünlere eğilim gösteriyor ancak bitkisel ürünlerin fazla kullanılması olumsuz sonuçlar oluşturabiliyor. Biz eczanelerde ruhsatsız ve denetimsiz bitkisel ürünler kesinlikle satmıyoruz. Bu dönemde artış gösteren gribal hastalıklara karşı verdiğimiz danışmanlıklarda bağışıklık sistemini arttırmaya yönelik ürünlerin kullanılmasını teşvik ediyoruz. Biz eczacılar olarak hastalığın oluşum sürecinde bu durumun önüne geçmek istiyoruz. Bu tür hastalıklara karşı vatandaşlarımızı çinko, vitamin ve balık yağına yönlendiriyoruz. Çünkü soğuk havalarda vücudun direncini arttırmak bu ürünler çok önemli. Bunların kullanımın da ise eczacı danışmanlığını önemlilik arz ediyor" dedi.

"ÇİNKO İÇEREN ÜRÜNLER KULLANILMALI"

Mevsim geçişlerinde ortaya çıkan hastalıklara karşı bu dönemde bazı ilaçların kullanımında artış olduğunu aktaran Koray Karamanlı, "Sıcaklıkların düşmesi sonucu ortaya çıkan hastalıklarla birlikte bu dönemde en çok antigriballer, bitkisel öksürük şurupları ve çinko içerin ilaçlar satılıyor. Bu tür ürünler vücut direncini arttırarak bağışıklık sitemini güçlendiriyor. Havaların soğumaya başladı bu dönemde çinko içeren ürünlerin tüketilmesi çok önemlidir" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karamanlı Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title