Haberler

Karaman'da Sağlık Yatırımları

Güncelleme:

TBMM Plan ve Bütçe Kamisyonu Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Elvan, Karaman'da sağlık yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Kamisyonu Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Karaman'da sağlık yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

2009 yılında yapımına başlanan yeni Karaman Devlet Hastanesi'nin bu ay içerisinde hizmete açılacağını belirten Elvan, "Yeni hastanenin inşaatı yüzde 100 tamamlanmış olup, geçici kabul için verilen 2 aylık süre 10 Aralık'ta dolacaktır. Müteakiben sağlık hizmeti verilmek üzere taşınmaya başlanılacaktır. Halen hasta yatakları, mobilya, mefruşat ve tıbbi cihazların yerleştirilme işlemleri devam etmektedir. Hastanemizde tek kişilik 140, çift kişilik 60 oda bulunmakta olup, gerektiğinde bu 140 tek kişilik oda iki kişilik olacak şekilde tasarlanmıştır. Hastanenin hizmete girmesi ile mevcut üç hastanenin vermiş olduğu hizmetten daha iyi hizmet veren bir hastane Karaman'a kazandırılmış olacaktır" dedi.

Halen Ayrancı ilçesinde ise 6 hekimli aile sağlığı merkezi binası TOKİ tarafından yapılmaktadır diyen Elvan, "Fiziki olarak yüzde 50'si tamamlanmış olup, çalışmalar devam etmektedir. Ayrancı beş yataklı İlçe Entegre Hastanesi binasının projelendirme çalışmaları tamamlanmış olup ihale çalışmalarına başlanacaktır. Ermenek ilçesinde ise 5-6 hekimli aile sağlığı ile toplum sağlığı merkezi ve lojman yapımı işinin ihalesi yapılmış olup yedinci ayda inşaata başlanmıştır. Proje kapsamında, içinde 6 hekimin çalışabileceği Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 6 adet Lojman bitişik nizam olarak yapılacaktır. İnşaatın yüzde 20'si fiziki olarak tamamlanmıştır. 2014 tarihi itibari ile inşaat tamamlanması planlanmıştır. Kazımkarabekir Entegre İlçe Hastanesi yapımı işi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan arsa devri için onay alınmış, İl Özel İdaresi tarafından arsa işlemleri tamamlanmış ve projelendirme çalışmaları devam etmektedir. Sarıveliler Entegre İlçe Hastanesi Deprem Güçlendirme Tahkik ve Ek Bina İnşaatı işi için proje ve yapılacak maliyet hesaplamaları yapılmış, ihale süreci devam etmektedir. Aralık ayı içerisinde ihalenin gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Yine Ermenek Devlet Hastanesi Deprem Güçlendirme Tahkik ve Ek Bina İnşaatı işinin proje çalışmaları tamamlanmış olup, ihale süreci devam etmektedir. Başyayla Aile Sağlığı Merkezi ve Lojman yapım işi proje çalışmaları tamamlanmış olup, ihale süreci devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Milletvekili Elvan, tüm bu projelerin Karaman için hayırlı olmasını dileyerek, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Karaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title