Haberler

Karaman'da Kuduz Karantinası

Çoban köpeğine saldıran tilkinin kuduz olduğu tespit edilince, Demiryurt köyünde 6 ay süreli karantina uygulaması başlatıldı

Karaman merkeze bağlı Demiryurt köyünde çoban köpeğine saldıran tilkinin kuduz olduğunun tespit edilmesi üzerine karantina uygulaması başlatıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, yaptığı açıklamada, kuduz vakasının görüldüğü köyde ilk günden bu yana önlemlerin alındığını söyledi.

Konya'ya gönderilen numunelerin pozitif çıkması sonucu Demiryurt köyünün 6 ay süreyle karantinaya alnıdığını vurgulayan Öztiryaki, şunları kaydetti:

"Köydeki 516 büyükbaş hayvan, 25 kedi ve köpek aşılandı. Sağlık yetkilileri köyde tedbir amaçlı aşı hizmeti veriyor. Hastalığın köye bir tilki ile geldiğini tahmin ediyoruz. Kuduz olduğu tespit edilen tilki de itlaf edildi. Çevre köylerde de aşılama çalışmaları sürüyor."

Köy muhtarı Mehmet Kurt ise çoban köpeğine saldıran tilkinin, köylüler tarafından itlaf edildiğini söyledi.

Aynı gün köyde hastalanan ineğe de veterinerlerce kuduz teşhisi konulduğunu anlatan Kurt, "İncelemede; tilkinin de ölen ineğin de kuduz olduğu anlaşıldı. Aynı gün köy karantinaya alındı. Şimdiye kadar 25 inek itlaf edildi. Köy 6 ay karantinada kalacakmış. Hayvan giriş ve çıkışı yasak. Köylülerimiz perişan durumda" dedi. - Karaman

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title