Haberler

Karaman'da 1 Mayıs Kutlamaları

Karaman'da, 1 Mayıs İşçi Bayramı yürüyüş ve basın açıklamasıyla kutlandı.

Karaman'da, 1 Mayıs İşçi Bayramı yürüyüş ve basın açıklamasıyla kutlandı.

Gruplar yürüyüşün başlayacağı Karaman Kalesi önünde toplandı. Yürüyüşe Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Ertuğrul da katıldı. Yürüyüş öncesi polis sıkı güvenlik tedbirleri aldı. Gruplar daha sonra ellerinde döviz ve yazılı pankartlarla Aktekke Kent Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü. Polis yürüyüşe katılan grupları kutlamanın yapılacağı Aktekke Meydanı'na güvenlik tedbirleri içerisinde aldı. Gruplar burada da 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı attıkları sloganlarla kutladı.

KESK Platformu adına basın açıklamasını okuyan Ahmet Baştuğ, "Her milliyetten işçilerin, emekçilerin, kapitalist sömürü ve baskıya, emperyalist saldırganlığa, her türlü ayrımcılığa karşı kol kola, omuz omuza vererek alanlara çıktığı 1 Mayıs Bayramını coşkuyla selamlıyoruz. Öncelikle 1 Mayıs katliamında kaybettiğimiz arkadaşlarımız olmak üzere bu mücadelede yaşamını kaybetmiş tüm arkadaşlarımızı, sevgiyle, saygıyla anıyoruz. Onlara buradan sesleniyor ve bir kez daha söz veriyoruz. Sizin davanızın peşini bırakmayacağız, sorumlular tek tek ortaya çıkana kadar bu davanın takipçisi olacağız. Uğruna yaşamınızı verdiğiniz mücadele sürüyor, milyonlar bugün alanlarda kararlılıkla, azimle sizlerin mücadelesini sürdüreceğini haykırıyor" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından kutlamalara katılan gruplar müzik eşliğinde halay çekerek 1 Mayıs'ı kutladı. Kutlamalar olaysız sona erdi. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Ertuğrul 1 Mayıs Karaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title