Haberler

Karaköse, Kadın Kollarındaki İstifaları Değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, ‘AK Parti Kadın Kolları’ndan istifa edip MHP’ye katıldılar’ haberlerin de bahsedilen rakamların abartılı olduğunu söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, 'AK Parti Kadın Kolları'ndan istifa edip MHP'ye katıldılar' haberlerin de bahsedilen rakamların abartılı olduğunu söyledi.

AK Parti İl Binası'nda basın toplantısı düzenyelen Karaköse, basında çıkan AK Parti Kadın kollarından istifa eden yüzlerce, binlerce kişinin MHP'ye geçtiği şeklinde haberlerin çarpıtılmış ve gerçek dışı olduğunu ifade ederek, "Burada gerçek anlamda istifa eden yönetim kurulu üyesi olan 6 kişidir" dedi.

Bahsi geçen isimlerin belediye meclis üyeliği için aday adayı olduklarını ve aday gösterilmeyince istifa ettiklerinin altını çizen Karaköse, "Belediye meclis üyesi belirleme sürecini atlattıktan sonra, bu noktada belli beklentileri olan meclis üyesi adayı olamayan arkadaşlarımızın bir araya gelerek topluca istifa ettiğini ifade ettiler bana. Bunlardan en başta Yüreğir Kadın Kolları Başkanımız Zeynep Acem istifa etmiş idi. Bugünlerde hem kendi yönetiminden hem mahalleden 5-10 tane arkadaşı ikna ederek topluca istifa ettiğini ve MHP'ye geçtiğini açıkladı. Biz bunun üzerine Yüreğir kadın kollarını bir araya getirerek geniş katılımlı bir toplantı yaptık. Orada bugüne kadar emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ettik" diye konuştu.

Buna rağmen geçtiğimiz günlerde aynı kişilerin sayılarının abartılarak, basına da alakasız isimleri servis ederek, sanki AK Parti Kadın Kolları'nda ciddi istifalar varmış gibi bir hava oluşturulmak istendiğine dikkat çeken Başkan Karaköse, "Ekonomi İşleri Başkanımız Betül Öncül Yumurtalık'ta belediye meclis üyesi aday adayı oldu. Basında Ar-Ge Başkanı diye lanse edilen Zahire Uygur Ar-Ge başkanı değildir, yönetim kurulu üyesidir. Yüreğir'den belediye meclis üyesi aday adayı oldu. Halkla İlişkiler Başkanı Fatma Alphan Sarıçam'dan belediye meclis üyesi aday adayı oldu. Filiz Pişkin Ceyhan'da aday adayı oldu. Bu 4 tane belediye meclis üyesi aday adayı olan hanım kardeşlerimiz 3 tane çok yakın arkadaşını alarak istifa etti. İsmini duymadığımız tanımadığımız bilmediğimiz 17 kadın diye basına servis edilmiş" ifadelerini kullandı.

Karaköse, "Yalan yanlış bilgilerden dolayı açıklama yapma gereği duyduk. '300 kişi ile istifa ettik' gibi şeyler yalan haberlerdir. Bu olayın tekrar tekrar gündeme taşınması kadın kollarında bir zafiyet varmış gibi gösterilmesi beni üzdü. Şahsen, MHP adına da üzüldüm, MHP'den de AK Parti'ye geçenler oldu. Biz bunu basında 'filanca geçti ' şeklinde lanse etmedik. Burada yönetim kurulu üyesi olan 6 kişidir. Bu sayı abartılarak 17'ye çıkarılmış" dedi.

Bazı üyelerin imzalarının taklit edilmek suretiyle sahte istifa dilekçeleri verildiği iddiasında bulunan Karaköse, sorumlular hakkında savcılığa suç duyurunda bulunduklarını belirtti. Emine Karaköse, "Bazı arkadaşlarımızın imzalarını taklit emişler. Burada bazı isimleri de yanlış olarak beyan etmişler. Bunlarla da ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Yüreğir'de de bizzat bize geldiler, 'Başkanım benim haberim yok benim imzam değil bu, imzamı taklit ederek istifa dilekçesi vermişler' dediler. Kimse kamuoyunu yanlış bilgilendirmesin, böyle prim yapmaya çalışmasın" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Ak Parti Karaköse Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title