Haberler

Karagöl, Turizme Kazandırılacak

Gümüşhane'de Artabel Gölleri, Beş Göller, Limni Gölü ve Altınpınar Gölü gibi krater ve buzul göllerin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Tabiat Doğal Parkı ilan edilerek turizme kazandırılmasının ardından Karagöl için de çalışma başlatıldı.

Kürtün ilçesindeki Karagöl'ün Tabiat Doğal Parkı ilan edilerek turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Kürtün Kaymakamı Enver Özderin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşil Yol Projesi kapsamında Güvende ve Kazıkbeli yaylalarında parke çalışması yaptıklarını belirtti.

Karagöl'ün, Güvende ve Kazıkbeli yaylalarına yakın, Yaylalı köyü sınırları içinde 2 bin 850 rakımda bir göl olduğunu ifade eden Özderin, "Gölümüze hem Kazıkbeli Yaylası'ndan hem de Yaylalı köyünden toprak yolla ulaşılmaktadır. Yeşil Yol Projesi dışında bulunan gölümüzün yolunu daha da iyileştirerek proje içine katmayı planlıyoruz" dedi.

Kışın kurak geçmesine rağmen gölün etrafında bu aylarda kar kütleleri görmenin mümkün olduğunu dile getiren Özderin, "2 bin 850 metre rakımda bir güzelliğimiz. Berrak suyu sayesinde, derinliği ne kadar olursa olsun içindeki benekli alabalıkları görebileceğimiz bir göl. Karagöl'ü turizme kazandırma amacıyla çalışma yapıyoruz. Yöremizi ön plana çıkararak turizme katmak ve halkımızı bu güzelliklerle buluşturmak istiyoruz" diye konuştu. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Altınpınar Gümüşhane Karagöl Kürtün Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title