Haberler

Karadeniz'de "Yaralı Mürettebatın Kurtarılması" Tatbikatı

Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanlığı tarafından Karadeniz'de düzenlenen tatbikatta, Türk arama kurtarma sahasındaki ticari bir gemideki yaralı personel, 112 Acil Servis ekipleri ile koordineli olarak tahliye edildi.

Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanlığı tarafından Karadeniz'de düzenlenen tatbikatta, Türk arama kurtarma sahasındaki ticari bir gemideki yaralı personel, 112 Acil Servis ekipleri ile koordineli olarak tahliye edildi.

Trabzon Grup Komutanlığınca gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği merkeze gelen bir ihbar üzerine, Trabzon'un Yomra ilçesi açıklarında bulunan ticari bir gemideki personelin başından yaralandığı bilgisini aldı.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, UMKE ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi.

Kısa sürede olay yerine gelen UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri, Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanlığına ait botla, Yomra ilçesi açıklarındaki gemiye yanaşarak gemideki yaralı personele müdahale etti.

Karadeniz açıklarında ilk müdahalesi yapılan yaralı personel, ardından güvenli bir şekilde bota konularak sahile gönderildi.

Acil Servis ekiplerinin zaman zaman kalp masajı yaptığı yaralı personel, daha sonra ambulansla en yakın hastaneye sevk edildi.

Sahil Güvenlik Trabzon Grup Komutanı Yarbay Sinan Mamak, tatbikattan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk arama kurtarma bölgesi içerisinde seyreden gemilerde veya adalarda meydana gelen kaza ve hastalıklar nedeniyle tıbbı tahliye ihtiyaçlarının karşılanabilmesi, Arama Kurtarma ve Temel Sağlık Hizmetlerinin eksiksiz yürütülmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Türk arama kurtarma bölgesinde tıbbı tahliyeye yönelik alınan her talebin, öncelikle tele sağlık servisi baştabipliğine yönlendirildiğini ifade eden Mamak, "Gerekli koordinasyon Sahil Güvenlik Bölge ve Grup Komutanlıkları ile Tele Sağlık Merkezi arasında kurulmaktadır. Tıbbi tahliyenin yapılmasına yönelik kararda Tele Sağlık Merkezi tabibi tarafından yapılan değerlendirmelerle, insan hayatının kurtarılmasının temel esas olduğu dikkate alınmakta ve Sağlık Güvenlik Komutanlığının yaygın konumundan istifade ile en uygun unsur belirlenerek tahliyenin en kısa sürede yapılması hedeflenmektedir" diye konuştu.

Mamak, tıbbı tahliye karar verildiği durumda, durumun süratle 112 Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Merkezine iletildiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"112 Acil Sağlık ekibinin sahil güvenlik botuna intikal etmesi sağlanmaktadır. Durumun aciliyetine binaen sağlık ekibi sahil güvenlik botuna intikal etmeksizin faaliyete başlanmasının gerektiğinin değerlendirilmesi halinde, tahliye kararı Sahil Güvenlik Komutanlığının ve Tele Sağlık Servisi Baştabipliğince ortak olarak verilmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı denizimizde meydana gelebilecek tıbbi tahliye ihtiyaçlarına gerekli desteği ilgili kurumlarla iş birliği içinde 7 gün 24 saat esasına göre sağlamaktadır."

Kaynak: AA / Yerel

Karadeniz Trabzon Yomra Mamak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title