Haberler

Karaçakal Yörükleri'nden Başkan Alıcık'a Teşekkür Ziyareti

Aydın’ın Yenipazar ilçesinde bulunan ve her yıl Ege ve Akdeniz bölgeleri başta olmak üzere Türkiye’deki Yörükleri geleneksel olarak bir araya toplayıp Yörük Kültürü’nü yayan Karaçakal Yörükleri Derneği Yönetim Kurulu Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret ederek teşekkür plaketi sundular.

Aydın'ın Yenipazar ilçesinde bulunan ve her yıl Ege ve Akdeniz bölgeleri başta olmak üzere Türkiye'deki Yörükleri geleneksel olarak bir araya toplayıp Yörük Kültürü'nü yayan Karaçakal Yörükleri Derneği Yönetim Kurulu Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı makamında ziyaret ederek teşekkür plaketi sundular.

Karaçakal Yörükleri olarak, geleneksel olarak her yıl Karaçakal Yaylası'nda Yörük şenlikleri düzenlediklerini ve bu şenliklere Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın maddi manevi büyük katkılar sağladığını belirten Dernek Başkanı Duran Teke, "Hepimizin atası dedesi Yörük. Ne yazık ki yerleşik hayata geçilmesine ve iletişim araçlarının güçlenip ulaşımın kolaylaşmasına rağmen insanlar birbirini tanımaz, gençler de gelenek ve göreneklerini bilmez oldu. Her ne kadar bazı yerlerde Yörük kültürü bir çadır hayatı olarak görülse de gerçekte Yörük kültürü çok derin ve anlamlı bir yaşam tarzıdır. Bizim insanımız birbiri ile halleşirdi. Halleşmek de iyi günde sevinci, zor ve kötü günde üzüntü ve sıkıntıyı paylaşmak demektir. Bu manda biz Yörüklerle Sayın Belediye Başkanımız Haluk Alıcık hep halleşti.Kanaat önderlerimiz ve yaşlılarımız kendisi ile birebir görüşüp Başkan'ın elini sıkmak isteyince biz de randevu istedik. Sağ olun bizi hemen kabul etti" diyerek dernek adına hazırladıkları teşekkür plaketini yönetim kurulu üyeleri ile Başkan Alıcık'a sundu.

Karaçakal Yörükler Derneği Başkanı Duran Teke ve dernek üyeleri Necdet Çobanoğlu, Yılmaz Ateş, Ertuğrul Ateş, Osman Yazgılı, Lütfi Akyol ve Nuri Arslan'dan oluşan heyetle yakından ilgilenen Başkan Alıcık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bir ülkenin ve topluluğun geleceğine yön verebilmesi için geçmişini asla unutmaması gerektiğini söyledi. Bizi biz yapan değerlerin başında gelenek ve göreneklerin geldiğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Bizi biz yapan kültürümüzdür. Aslında hepimiz de Yörük'üz. Türklerin en önemli değerleri sporları hepsi Yörüklerde mevcuttur. Maalesef globalleşen dünyada internet ve diğer iletişim araçlarının da yaygınlaşması ile gençlerimiz bazı değerlerimizi unutmaya başladı. Karaçakal Yörükleri Derneği de bir yandan akrabaları buluşturup kaynaştırırken, diğer yandan da bizim öz değerlerimizi ve kültürümüzü yaymaya çalışıyor. Bu kapsamda gerek şahsım gerekse Nazilli Belediye Başkanı olarak böylesine önemli vazifeyi üstlenen derneğe de elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz. Yaptığınız güzel etkinliklerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum" diyerek bu yıl 9.'su düzenlenen Yörük festivalinin sürdürülmesini istedi.

Ziyaret sonunda Yörüklerin Başkan Alıcık ile hatıra fotoğrafı çektirdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haluk Alıcık Yenipazar Nazilli Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title