Haberler

Karacabeyli Muhtarlara 'Evlilik Kurumunu Tanıyorum' Projesi Anlatıldı

Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen ve Bursa Kent Konseyi’nin (BKK) destek verdiği ‘Evlilik Kurumunu Tanıyorum’ projesi kapsamında Karacabeyli muhtarlara ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda eğitim verildi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen ve Bursa Kent Konseyi'nin (BKK) destek verdiği 'Evlilik Kurumunu Tanıyorum' projesi kapsamında Karacabeyli muhtarlara ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda eğitim verildi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığında hayata geçirilen 'Evlilik Kurumunu Tanıyorum' projesi, İnegöllü muhtarların ardından Karacabeyli muhtarlara da anlatıldı. İkincisi yapılan seminere, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

BKK Genel Sekreteri Dr. Enes Battal Keskin, İl Jandarma Komutanlığı ile ortak proje yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Dezavantajlı grupların toplumsal hayattaki rolünü artırmanın BKK'nin temel görevlerinden olduğunu aktaran Keskin, "Jandarmanın da sosyal bir projede yer alması önem arz etmektedir. Türkiye sürekli ilerliyor, ancak aile de korunması gereken kurumlardan biri haline geldi. Sahada yapılan çalışmalar Türkiye'de de Avrupa'daki gibi ailenin gerekliliğine olan inançta azalma olduğunu gösteriyor. Evlilik yaşı yükseliyor, doğum oranları düşüyor. Geleneksel aile olarak tanımladığımız aile yapısı artık yok denecek kadar azaldı. Birkaç kuşağın bir arada yaşadığı, dedelerin torunlarını sevdiği aileler neredeyse yok artık. Projenin, kadına yönelik şiddetin azalmasına ve aile yapısının güçlenmesine katkı sağlamasını diliyorum" dedi.

Karacabey İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Erdal Özköroğlu, projenin İl Jandarma Komutanlığı ile Bursa Kent Konseyi'nin ilk ortak çalışması ve muhtarlara yönelik olması sebebiyle önem taşıdığını söyledi. Özköroğlu, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti. Kadına yönelik şiddetin kadının maddi ve manevi varlığına büyük hasar verdiğini ve anayasal bir suç olduğunu anlatan Özköroğlu, kadına yönelik şiddetin kabul edilemeyeceğini ve sadece kadınların sıkıntısı olarak görülemeyeceğini dile getirdi.

Eğitim programında, İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amiri Başçavuş Ali Çelik tarafından 'Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddetle mücadele ile kolluğa verilen görevler' konulu sunum yapıldı. Son dönemde yapılan çalışmalarla şiddete yönelik duyarlılığın arttığına dikkat çeken Çelik, jandarma tarafından yapılan çalışmaları ve şiddet karşısında muhtarlara düşen görevleri detaylı olarak anlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nden Duygu Solmaz ise 'Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde farkındalık' konulu sunum yaptı. Kadınların daha çok fiziksel, psikolojik ve duygusal, cinsel ve ekonomik şiddete maruz kaldığını aktaran Solmaz, şiddete maruz kalan kadınlara devletin sahip çıktığını söyleyerek, verilen destekler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title