Haberler

Karacabey'de 8 Kişi Dolandırılmaktan Kurtarıldı

Karacabey ilçesinde yaşayan 8 kişi, polis ekiplerince yürütülen proje kapsamında telefonda dolandırılmaktan kurtarıldı.

Karacabey ilçesinde yaşayan 8 kişi, polis ekiplerince yürütülen proje kapsamında telefonda dolandırılmaktan kurtarıldı.

Kaymakam Ahmet Yurtseven, İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin yürüttüğü "Eyvah! Dolandırıldım mı?" başlıklı projesiyle ilgili basın toplantısında, dolandırıcılık olaylarının arttığını belirterek, bu husustaki bilgilendirme ve caydırıcı önlemlerin önemini vurguladı.

İlçe Emniyet Müdürü Hacı Ömer Şen ise genel güvenliğin sağlanması, suç işlenmeden önce önleyici tedbirler alınması, suç korkusunun azaltılması ve vatandaşın polisin hizmetlerinden memnuniyetinin, temel öncelikleri olduğunu söyledi.

Proje kapsamında, artan telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı ilçedeki tüm bankamatiklere, bankalara, resmi kurum ve kuruluşlara, halkın yoğun olduğu yerlere uyarıcı afişler asıldığını anlatan Şen, mahalle, kamu kurum ve kuruluş toplantıları ve hane ziyaretleri yapılarak vatandaşların dolandırıcılık, sahte para ve falcılık konusunda bilgilendirilmeye başlandığını ifade etti. Şen, şöyle konuştu:

"Hedefimiz; dolandırıcılık olaylarını en aza indirmek, suçla mücadelede toplumumuzun etkin katılımını sağlamak, suç korkusunu azaltmak, suçların önlenmesi, suçlulara karşı daha hızlı ve etkin mücadelede edilmesini sağlamak. Proje kapsamında bugüne kadar iş yeri, kamu kurum ve kuruluş ziyaretlerinde 5 bin 148 vatandaş, telefonla dolandırıcılık konusunda bilgilendirildi. Ayrıca ilçemizde bankalarda görevli özel güvenlik personeli telefon dolandırıcılığı konusunda bilgilendirilmiş olup, bazı banka şubelerinde 8 vatandaşın telefonla dolandırıcılık olayında dolandırıcılara 76 bin lira para yatırması engellendi. Karacabey Belediye Başkanlığı ve yerel medya kuruluşlarıyla iş birliği yapılarak, başlatılan projenin yıl sonuna kadar sürdürülmesi planlandı." - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Yurtseven Karacabey Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title