Haberler

Karaburun'da Kurulacak Balık Çiftlikleri

Karaburun Kent Konseyi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yörede kurulacak yeni bir balık çiftliği için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Sürecini başlattığını bildirerek, "toplam etki değerlendirilmesi yapılmadan geniş bir alanda balık çiftlikleri kurulmasının, kıyı balıkçılığını ve çökertme dalyan balıkçılığını olumuz etkileyeceğini" savundu.

Karaburun Kent Konseyi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yörede kurulacak yeni bir balık çiftliği için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Sürecini başlattığını bildirerek, "toplam etki değerlendirilmesi yapılmadan geniş bir alanda balık çiftlikleri kurulmasının, kıyı balıkçılığını ve çökertme dalyan balıkçılığını olumuz etkileyeceğini" savundu.

Karaburun Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada, Salman-Parlak açıklarında deniz yüzeyinde 98 bin metrekare alan kaplayan yeni bir balık çiftliği oluşturma ve çeşitli balık üretimi gerçekleştirmesi yönünde bir şirket tarafından projesi hazırlandığı bildirildi.

Karaburun Yarımadası kıyılarının 2008 yılında balık çiftliklerinine açıldığı, 1. derece doğal ve arkeolojik sit alanlarını da kapsayan kıyılarda bugüne kadar birçok tesisin kurulmasına izin verildiği kaydedilen açıklamada, bölgenin balık çiftlikleriyle dolması ve kirlenmesinin ardından kapasite artışına imkan tanıyan yer değişikliğiyle yayılmanın Küçükbahçe açıklarına, Salman ve Parlak mevkilerinde devam ettiği öne sürüldü.

Açıklamada, kurulması planlanan "2.950 Ton/Yıl Kapasiteli Su Ürünleri Yetiştiriciliği Projesi" ile ilgili olarak ÇED sürecine çevre sakinlerinin katılımını sağlamak, proje hakkında bilgilendirmek va görüş-önerilerini almak amacıyla Küçükbahçe mahallesinde halka yönelik toplantı gerçekleştirileceği belirtildi.

Kaynak: AA / Yerel

Küçükbahçe Karaburun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title