Haberler

Karabük1şahin: Af, Siyasi Malzeme Konusu Yapılmamalı

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Kişisel Olarak Affa Karşı Olduğunu, Bazı Suçlarla İlgili Cezaları da Yetersiz Gördüğünü Anlatırken, "kamu Vicdanı da Yetersiz Görüyor. Suçtan Mağdur Olanların da Tatmin Edilmesi, Onların da 'hak Yerini Buldu' Demesi Lazım. Af, Çok Hassas Bir Konudur, Siyasi Malzeme Konusu Yapılmamalıdır" Dedi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, kişisel olarak affa karşı olduğunu, bazı suçlarla ilgili cezaları da yetersiz gördüğünü anlatırken, "Kamu vicdanı da yetersiz görüyor. Suçtan mağdur olanların da tatmin edilmesi, onların da 'Hak yerini buldu' demesi lazım. Af, çok hassas bir konudur, siyasi malzeme konusu yapılmamalıdır" dedi.

Memleketi Karabük'ün Ovacık İlçesi'ne bağlı Ekincik Köyü'ne gelen Mehmet Ali Şahin, hemşerilerine iftar verdi. Şahin yemeğin verildiği Ekincik Köyü Camii avlusunda hemşerileriyle hasret giderip, dertlerini dinledi. Çocukları seven Şahin, TBMM amblemli şapka hediye etti. KPSS'den 62 puan alan bir köylüsünün oğlunu işe sokmasını istemesi üzerine Şahin, "Ben kimseyi devlete aldıramam. Devlete personel alımı kanunlara göre yapılır ve bunun için ülkemizde KPSS yapılıyor. Bu sınavda en az 70 puan alan adaylar tercih yapabiliyor. Elimden gelen bir şey yok" dedi. İftarını açan Şahin akşam ve teravih namazını köy camiinde kıldı.

DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Şahin, referandum sürecindeki tartışmaları yadırgadığını, siyasi tansiyonunun yüksek olmasından üzüldüğünü söyledi. Şahin, şöyle konuştu:

"Bu referandumda halkımıza 'Şu düzenlemeyi kabul ediyorsanız evet, etmiyorsanız 'hayır' diyeceksiniz' deniliyor. Bunun siyasi tartışma konusu olmasını, genel seçim öncesindeki gibi bir tartışma şeklinde cereyan etmiş olmasını biraz yadırgadığımı ifade etmek istiyorum. 210 saat Meclis kürsüsünde bizzat oturarak bu anayasa değişikliğini ben yönetmiştim. Dolayısıyla ne getiriyor, ne götürüyor gayet iyi biliyorum. Lehinde olanların, aleyhinde olanların argümanlarını, gerekçelerini gayet iyi biliyorum. Sadece vatandaşlarımızdan bizim beklentimiz sandık başına gittiklerinde neye 'evet', neye 'hayır' diyeceklerini birazcık araştırmaları ve ona göre oylarını kullanmalarından ibaret."

Şahin, Adalet Bakanlığı yaptığı dönem içinde görevi gereği cezaevleriyle yakından ilgilendiğini, hiçbir açıklama yapılmadığı halde zaman zaman içeriden 'af çıkacakmış' diye balonlar uçurulduğunu anlatırken, "O balon cezaevlerinde öyle kısa bir sürede yayılır ki, af gelecekmiş diye herkes umuda kapılır. Daha sonra doğru olmadığı anlaşılınca büyük hayal kırıklığı, cezaevlerinde farklı olumsuzluklara yol açar. Şimdi Türkiye'nin ana muhalefet partisi lideri genel aftan bahsedince tabi bu hemen cezaevlerinde duyuluyor. 'Af çıkacakmış' diye herkes birbirine sarılır, tebrik eder, sevinç, ama bu işin bir propaganda anlamında olduğunu cezaevindekiler bilmezler. O nedenle demiştim ki, aftan bahsedecek olan kişiler 9 düşünüp 1 konuşmalı. Çünkü bu ağızdan çıktığı an ya yapılması lazım, yerine getireceksiniz, hemen bir kanun çıkaracaksınız, affı çıkaracaksınız, ya da hiç bahsetmeyeceksiniz, söylediğim buydu."

Kişişel olarak affa karşı olduğunu bildiren Şahin, Türkiye'de birkaç kez af çıktığını, 2000'li yıllarda çıkan af sırasında kendisinin muhalefete mensup bir milletvekili olarak parlamentoda olduğunu hatırlattı. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin şöyle dedi:

"Kürsüde yaptığım konuşmalar halen zabıtlardadır. Zaman zaman muhtelif aralıklarla Türkiye'de af çıkması suçları tahrik etmektedir. Çünkü bir suç işlemeye niyetlenen kişi suç işliyor ve tahmin ediyor ki her 10 yılda bir af çıkar. Ne kadar ceza alırsam alayım 10 yıl sonra çıkarım diye düşünüyor. Bütün bunları kırmak, bu tür düşünceleri artık Türkiye gündeminden uzaklaştırmak lazım. Zaman zaman af çıkmış olması bana göre Türkiye'de suç ve suçluları azaltmıyor, daha artırıyor. O bakımdan kişisel olarak genel affa karşıyım. Üstelik bazı suçlarla ilgili cezaları yetersiz görüyorum. Kamu vicdanı da yetersiz görüyor. Suçtan mağdur olanların da tatmin edilmesi gerekir. Onların da 'tamam hak yerini buldu' demesi lazım. Bunu demediği sürece problem devam eder. Af, çok hassas bir konudur, siyasi malzeme konusu yapılmamalıdır."

"TERİM TEKNİK DİREKTÖR OLURSA GALATASARAY TOPLAR"

Galatasaray taraftarı olan Şahin, takımının durumuyla ilgili soru üzerine, sarı-kırmızılı ekibin iyi gitmediğini söyledi. TBMM Başkanı, futbolcuların hocalarını sevemediklerine inandığını belirterek, "Teknik direktör ile futbolcular arasında sorun yaşandığı kanaatindeyim. Belki 1-2 maç sonra durum böyle giderse teknik direktör değişikliğini Galatasaray'da bekliyorum. Kulislerde Fatih Terim'in, Galatasaray başına teknik direktör olarak geleceği söylentileri var. Bu gerçekleşirse sanıyorum Galatasaray kendisini tekrar toparlar diye değerlendiriyorum. Şu anda en iyi performansı gösteren takımlarımızın başında Beşiktaş geliyor, iyi transferler yaptı" dedi.

YERLİ TEKNİK DİREKTÖRLERDEN YANAYIM

Türkiye'de Türk teknik direktörlerden yana olduğunu anlatan Şahin, bu konuda şöyle konuştu:

"Milli takım başına da yabancı bir teknik direktör gelmiş olmasını doğru bulmadığımı açıkladım. Çok başarılı, çok yetenekli bir teknik direktör olabilir, adı milli takım, milli heyecan, milli şuur verecek olan bir kişi olmalı. Yani soyunma odasında milli formayı giymiş çocukları sahaya sürerken orada söyleyeceği birkaç cümle çocukları ateşlemeli. Yabancı bir teknik direktör bizim milli futbolcularımıza ne diyebilir?, Ne verebilir? Hangi heyecanı aşılayabilir? O bakımdan hep milli takımın başında hep yerli teknik direktör olsun arzu ederim. Fenerbahçe'nin başında da yerli bir hoca var ve onun başarılı olmasını arzu ediyorum. Tüm yerli teknik direktörlerimizin başarılı olmasını temenni ediyorum. Fenerbahçe'nin de kısa sürede toparlanmasını temenni ediyorum. Çünkü milli takımımızın Avrupa Şampiyonası'nda çok önemli maçları var. Bu kez finalleri kaçırmamalıyız. Milli takımımıza oyuncu veren büyük kulüplerimiz kısa sürede toparlanmalıdır. Bizim için önemli olan milli takımdır."

Şahin daha sonra karayolu ile Ankara'ya döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Icardi'den Fenerbahçe'ye olay sözler: Bakalım Kadıköy'de şimdi nasıl kutlama yapıyorlar

Icardi'den Fenerbahçe'ye olay sözler: Bakalım Kadıköy'de şimdi nasıl kutlama yapıyorlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title