Haberler

Karabük'te Ulusal Öğrenci Proje Borsası Yarışması Başladı

Güncelleme:

Karabük'te Ulusal Öğrenci Proje Borsası adlı yarışma sonunda Tuncay Gök, CNC Su Jeti Eğitim Seti Tasarımı ve Uygulaması projesiyle birinci oldu.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliğinde düzenlenen "Ulusal Öğrenci Proje Borsası" adlı yarışma sonunda Tuncay Gök, "CNC Su Jeti Eğitim Seti Tasarımı ve Uygulaması" projesiyle birinci oldu.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'ndaki ödül töreninde konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, ülkenin geleceğinin ne kadar parlak olduğunu bir kez daha gördüğünü belirterek, öğrencileri tebrik etti.

"Bu organizasyon uzun bir çalışmanın sonucunda gerçekleştirilmiştir" diyen Uysal, "İlk başta Ar-Ge ve İnovasyon Kulübü'nün tüm üyelerini canı gönülden tebrik ediyorum. Rektör olarak yaptığım organizasyonlardan daha güzelinin yapıldığını görüyorum. Karabük Üniversitesi Rektörü ve yöneticileri olarak bizler sevgili gençlere sadece lojistik destek sağlıyoruz. Rektörünü geçmiş kulüp başkanları var. Ben emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum. Hiç bir emeğin boşa gitmediğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

Törende, proje sunan 40 öğrenci arasından KBÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Tuncay Gök, "CNC Su Jeti Eğitim Seti Tasarımı ve Uygulaması" projesiyle birinci, KBÜ Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Serdar Kokar'ın "Parmak İzli Ehliyet Kontrol Sistemi" projesi ikinci, KBÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Hüseyin Uzun'un "Ergiyik Biriktirme Modelleme Esaslı Hızlı Prototipleme Cihazı Tasarımı ve İmalatı" projesi üçüncü, KBÜ Mühendislik Fakültesi öğrencisi Yusuf Çağatay Ertuna'nın "Sabit Kanatlı Tek Motorlu İnsansız Hava Aracının PID ile İrtifa Denetimi ve GPS Konum Takibi" projesi dördüncü ve KBÜ Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Ebubekir Ünlü'nün "Uzaktan Atış Platformu" projesi de beşinci oldu.

Dereceye giren öğrencilere para ödülü verildi. - Karabük

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title