Haberler

Karabük'te Hurda İşletmeleri Şehir Dışına Taşınıyor

Güncelleme:

Karabük Belediye Başkanı, kent merkezindeki hurda işletmelerinin Kemal Oyman mevkisinde yaptıkları alana taşınmasının planlandığını belirtti.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kent merkezindeki hurda işletmelerinin Kemal Oyman mevkisinde yaptıkları alana taşınmasının planlandığını belirtti.

Vergili, gazetecilere yaptığı açıklamada,  şehir içinde görüntü kirliliğine neden olan hurda işletmelerini şehir dışına çıkarmanın önemli olduğunu söyledi. Şehir merkezinin daha yaşanabilir hale gelmesi için gelişi güzel yerleşmelerden kurtulmayı hedeflediklerini belirten Vergili, şöyle konuştu:

"Hurda işletmelerinin kent merkezinde olmasını yanlış bulduk. Bu aşamadan sonra bir çalışma başlattık. Şehir merkezinde dağınık halde faaliyet gösteren işletmelerin bir arada toplanabileceğini planladık. Bu aşamada Kemal Oyman mevkisinde bir alanı onlara tahsis ettik. Karabük ölçeğinde bu işletmelerin ticaret hacmi büyük. Modern şehircilik bağlamında hurdacılık iş koluyla ilgili en doğru yaklaşım olarak, sektörde faaliyet gösteren esnafı tek çatı altında ve şehir merkezi dışında konuşlandırmak olduğunu kararlaştırdık." - Karabük

Kaynak: AA / Yerel

Rafet Vergili Karabük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title