Haberler

Karabük Öğrenci Kolektiflerinden Metehan'a Destek Eylemi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencisi Metehan Tuna’nın bir grup tarafından uğradığı saldırıda yaralanması, Karabük’te Öğrenci Kolektifleri tarafından protesto edildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencisi Metehan Tuna'nın bir grup tarafından uğradığı saldırıda yaralanması, Karabük'te Öğrenci Kolektifleri tarafından protesto edildi.

Karabük Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 10 kişilik Karabük Üniversitesi öğrenci kolektifleri üyesi öğrenciler Metehan'a destek eyleminde bulunarak,basın açıklamasında bulundular.

Öğrenci kolektifleri adına açıklama yapan İlayda Koçer, "21 Eylül Pazar günü Metalürji ve Malzeme mühendisliği bölümü öğrencisi arkadaşımız Metehan Tuna Göre kalkınma mahallesinde KTÜ öğrenci derneğinde saldırıya uğradı.

Fatih Devlet Hastanesinde arkadaşımız Mete'nin beyin kanaması geçirdiği anlaşılarak derhal ameliyata alınmıştır. O günden beri de Mete yoğun bakımda yaşam savaşı vermekte. Yaşanan bu saldırı ilk değil ama son olması için elimizden geleni yapacağız. Mete daha öncede Öğrenci Derneğinde bulunan kişiler tarafından saldırıya uğramış ve şikayet etmiş olmasına rağmen ne adli mercilere ne de üniversite yönetimi tarafından saldırganlara herhangi bir cezai yaptırım uygulanmamıştır. Mete'ye yapılan bu saldırı eşit, parasız, bilimsel, nitelikli bir eğitim ve özgür bir üniversite isteyen tüm üniversitelilere yapılmıştır. Bizler üniversitelerde faşist çetelerin yuvalanmasına izin vermeyeceğiz, bulunduğumuz her sokak ve amfide kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz" denildi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title